LOGO VILAPENSA DESIG I PASSIO
Xerrada amb el filòsof Sergi Garcia Barrachina (professor de filosofia de l'Institut Escola Sant Quintí de Mediona)

VILAPENSA, FESTIVAL DEL PENSAMENT DEL PENEDÈS
" Desig i passió" Del 4 al 10 d´abril

Cinquena edició del festival dedicat al pensament i a la filosofia. Durant set dies Vilafranca es tornarà a omplir de reflexió amb conferències, taules rodones i activitats on el coneixement humanista i transversal en serà el protagonista.
El fil conductor d´aquesta edició és el desig i la passió, que dibuixen un nou camí de reflexió lligat a la condició humana i que es converteixen en motor de les nostres vides.
El programa inclou ponents com ara Gilles Lipovetsky, Xavier Bassas, Begoña Román, Joan Carles Mèlich, Anna Punsoda, Manuel Delgado, Anna Roig, Tomàs Alcoverro, entre d´altres. 
El programa Més VilaPensa s´expandeix més enllà de la setmana principal i un seguit d´accions continuaran, abans i després en diferents llocs de la vila i la comarca. Destaquen: l´acte de presentació Un nou contracte sexual amb Joana Bonet, Juan Evaristo Valls i Judith Juanhuix (dimarts 15 de març, 19 h, Auditori del VINSEUM); la trobada de l´escriptora Najat El Hachmi amb els Clubs de lectura de les Biblioteques del Penedès (divendres 31 de març, 19 h, Fòrum Berger Balaguer) o l´homenatge a Joan Fuster, l´intel·lectual en llengua catalana més important del s. XX (dissabte 17 de setembre).