Publicació 04.03.2022
L'Ajuntament ha activat l'adreça de correu electrònic acollida@santsadurni.cat per a totes aquelles veïnes i veïns interessats a donar suport als ciutadans desplaçats a causa de la guerra

L'Ajuntament de Sant Sadurní ha activat el correu electrònic acollida@santsadurni.cat per a tots aquells veïns i veïnes interessats a acollir o oferir suport a les persones desplaçades i refugiats com a conseqüència de la invasió russa a Ucraïna i que poden arribar al nostre país, així com aquells ciutadans ucraïnesos que, per diversos motius, eren a Catalunya quan va esclatar el conflicte bèl·lic. 

L'ens local facilitarà aquesta llista a la Generalitat de Catalunya per tal de facilitar la coordinació del pla d'acollida.

Canals i vies de suport

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD)

Aquesta institució ha posat en marxa una campanya d’emergència que es concreta en el projecte “2833. Campanya de suport a la població del conflicte armat a Ucraïna”.
Es poden fer aportacions econòmiques als comptes corrents del Fons Català següents:

  • BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Comitè Català de l’ACNUR

Les persones interessades en fer aportacions econòmiques a títol particular poden fer servir els canals següents:

Compte bancaris:
La Caixa- ES5721002262130200293731

SMS:
Envia ACNUR al 28014 - Donació íntegra de 1,20€.
(Vàlid per a Movistar, Vodafone i Orange).
Telèfon: 900 900 532

Més informació a www.ayudaucrania.com

CC ONG

CC ONg ha iniciat una campanya d'emergència per a recaptar fons detinats a les organitzacions locals que estab atenent a persones refugiades.

Per realitzar les aportacions es pot fer a:   

Entitat: CaixaBank
Número: ES75 2100 0078 31 0200415499
Concepte: Ajuda Ucrania

L'ONG demana a les persones que no estiguin registrades a l'organització es posin en contacte amb ells per a obtenir la desgravació corresponent. 

Creu Roja

1. Captació de fons per ajut humanitari. CRE ha obert campanya de captació de fons per donar suport a la Creu Roja Ucraïnesa i desenvolupar l’acció humanitària coordinada amb la Federació Internacional. Pots fer aquí els teus donatius

2. Restabliment de contactes. Creu Roja col.labora en el restabliment de contactes familiars. 

3. Acollida/asil: Creu Roja és una entitat participant en el programa d’asil del Ministeri. Qualsevol petició de col.laboració per acollir persones, ha d’anar OBLIGADAMENT a través del programa d’asil, no es pot fer fora d’aquest marc de legalitat i suport a les persones. El programa és garantista per les persones sol.licitants. 

4. ERU: s’ha prealertat les ERUS de CRE per possibles intervencions coordinades amb FIRCYML.

5. Albergs per a turistes ucraïnesos que estaves a Catalunya. La Generalitat ha activat diversos albergs per acollir persones que estaven de pas a Catalunya i no poden tornar. Qualsevol petició d’aquest tipus, ha de dirigir-se al seu Consulat. També el telèfon 012 de la Generalitat dona informació al respecte

Podeu consultar la llista completa d'ONG i organismes que canalitzen l'ajuda al web següent: cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/accio-humanitaria/ucraina/

Ciutadans ucraïnesos que necessiten allotjament temporal 

El Govern de la Generalitat posa a la seva disposició un servei d’albergs de la xarxa Xanascat (a Coma-ruga, Vic, l’Espluga de Francolí i Barcelona) que ofereix de manera temporal allotjament i manutenció, així com assistència mèdica i psicològica, a tots els ciutadans ucraïnesos que siguin a Catalunya i que no poden tornar al seu país. 

L’ocupació dels albergs està coordinada pel Consolat d’Ucraïna a Barcelona, que elabora diàriament una llista de persones per ser allotjades als albergs. 

Adreça electrònica del Consolat d’Ucraïna: gc_esb@mfa.gov.ua 

Telèfon: 934 028 956 

Ciutadans ucraïnesos que volen tramitar una sol·licitud d’asil 

El Departament d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat ofereix, a través del Servei d’Atenció a Persones Migrades i Refugiades, assessorament jurídic, serveis de traducció i assistència psicològica per tramitar la sol·licitud d’asil a l’Estat espanyol. 

Adreça electrònica: comiteacollida.igualtat@gencat.cat 

ucraïna