Publicació 27.09.2022

Recupera l'streaming de la sessió ordinària celebrada aquest dimarts

Aquest dimarts va tenir lloc la represa del curs polític municipal amb la celebració del ple corporatiu ordinari del mes de setembre, després de la pausa del mes d’agost.

La sessió va abordar diversos assumptes de tràmit i es va prolongar aproximadament durant una hora i mitja.

A la primera part es van resoldre qüestions del capítol econòmic, com l’aprova del compte general del 2021, amb el suport de tots els grups i l’abstenció del PSC i la CUP, i l’aprovació d’una modificació de crèdit que va tenir també el suport majoritari del consistori, i el vot en contra de la CUP, disconforme amb l’aportació a la Federació Espanyola de Patinatge. La modificació incloïa també una partida de prop de 15.000 euros d’inversions a la Casa dels Avis.

En relació a aquest equipament, la sessió també va resoldre la liquidació econòmica de la gestió a càrrec de l’empresa pública Sumar. La CUP i el PP van votar-hi en contra i el PSC i En Comú s’hi van abstenir, al·legant la seva oposició a la decisió que va prendre l’Ajuntament fa uns anys de tramitar una encomana de gestió.

També va tenir llum verda el conveni per a la gestió del projecte ‘compromís del riu inclusiu’ en què hi participen diversos municipis.

Abans del torn de precs i preguntes, va aprovar-se per unanimitat la moció presentada per la CUP i que va comptar amb l’exposició d’un portaveu de la plataforma No a la Mat, per tal de sol·licitar el compromís de l’Ajuntament contra la construcció i instal.lació de parcs eòlics i fotovoltaics al territori, posant èmfasi en l’impacte ambiental, social que tindran aquests projectes energètics per la comarca comarca i la submissió al model energètic que intenten imposar les grans corporacions.


Precs i preguntes En un breu torn de precs i preguntes, la portaveu de Sant Sadurní En Comú va expressar el suport a la negociació dels sindicats pel nou conveni del sector de vins escumosos i també va exposar la desorganització en la gestió de les passades Fires i Festes.

També el PSC va voler felicitar públicament el jugador sadurninenc d’hoquei patins Pau Andreu per la consecució del campionat d’europa sots-17 de seleccions i per posar en valor la tasca de l’hoquei base local.

ple setembre 2