EL DIA QUE VAIG MARXAR

ALBERT OM

Albert Om i Ferrer
Periodista llicenciat en Ciències de la Informació. A la televisió, va ser guionista i copresentador del programa Malalts de tele de TV3, va col·laborar en espais com Set de nit, de Toni Soler i La columna, de Júlia Otero. Ha presentat la Marató de TV3 de l´any 2010 contra les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. En ràdio, ha conduït el programa de Rac1 Islàndia. També és autor dels llibres El nom del porc, amb el qual va aconseguir el Premi Pere Quart d'humor i sàtira; Els veïns de dalt, o Rebotiga
d'il·lustres, del qual és coautor, juntament amb Toni Coromina. I al 2021 es va publicar el seu darrer llibre El dia que vaig marxar on l´autor comparteix l´experiència d´un viatge que fa a França amb la voluntat de canviar de ritme, inclús podria dir-se que amb la intenció de fer un canvi de vida.
Des de 2010 és també conseller assessor del diari Ara, on hi escriu una columna setmanal.


El dia que vaig marxar
Univers (2021)
A prop de fer 50 anys, un dia l'autor decideix que vol desaparèixer d'ell mateix, deixar-ho tot i marxar un temps a França, a aprendre francès, la llengua que quan era petit
significava per als seus pares la del país de la llibertat i que ara havia estat arraconada per l'omnipresent angles. I se'n va uns mesos a Aix-en-Provence, on es troba amb ell mateix i amb el plaer de viure amb calma.
Compleix així un somni que molts tenim: el de fer un canvi de vida. Una novel·la a cavall entre els records de la infantesa a Taradell i la crònica del present del periodista de prestigi, aquest és un text deliciós, hedonista, senzill i sofisticat alhora, amarat de tendresa.