LLIÇONS D'UNA PANDÈMIA

SALVADOR MACIP

Salvador Macip Maresma
Investigador i divulgador científic. Estudià medicina a la Universitat de Barcelona, on es doctorà en Genètica Molecular i Fisiologia Humana (1998). En recerca ha treballat a diversos centres d'investigació dels EUA i Regne Unit (Mount Sinai de Nova York i Mechanisms of Cancer and Ageing Lab, a la Universitat de Leicester). Els seus estudis han contribuït, entre altres, a definir nous tractaments per a la leucèmia. Ha rebut nombrosos premis pels seus llibres de contes i novel·la. El 2006 va guanyar el VII premi Vila d'Almassora amb el recull de contes Quina gran persona! La seva segona novel·la, El joc de Déu, va obtenir el Premi Ictineu, que també va obtenir pel conte Plàstic
el 2019. Els seus llibres han estat traduïts a vuit idiomes diferents. Va ser un dels membres fundadors de la SCCFF. Des del 2013 és jurat del Premi Lletra d'Or.
En el camp de la divulgació científica, ha guanyat el XIX Premi Europeu de Divulgació Científica i el XIX Premio Nacional de Edición Universitaria, per l'obra Jugar a ser déus. Actualment escriu regularment a El Periódico i l'Ara. Ha col·laborat en diversos programes radiofònics, actualment a El Balcó de la Cadena SER.

Lliçons d’una pandèmia
Anagrama (2021)
Una anàlisi lúcida i didàctica sobre la gestió de la pandèmia de la covid-19. Salvador Macip ens ofereix les claus per fer front a futures crisis sanitàries.
Els humans ens creiem els amos del planeta, però un simple virus ha aconseguit fer trontollar el nostre regnat. I això pot tornar a passar. ¿Què hem fet malament durant la pandèmia de la covid-19 i com hauríem d’organitzar-nos per respondre a la propera emergència que amenaci la salut de la humanitat? A través d’una lúcida anàlisi dels principals factors socials i científics d’aquesta crisi i amb les eines de la millor divulgació, l’autor ens ofereix les claus d’un necessari canvi de paradigma.
«La seva conversa brolla àgil, gairebé vertiginosa i sempre plena de contingut» (Lucía Sapiña, Mètode, Universitat de València).
«Es podria dir que Salvador Macip és un home del Renaixement, però seria més encertat dir que és un home del segle XXI» (Toni Pou, Ara).