a càrrec d'Iñaki Ozcáriz Raventós i Kathy Lindstrom arquitectes a Ozcariz-Lindstrom Arquitectes i Javier Vidal de Puig, professor i exdirector de l´Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech
acte coac

Des dels últims 20 anys la vinya està passant per una profunda crisi. Molts agricultors ha deixat les explotacions o les mantenen de manera residual.  El preu del raïm no ha augmentat des de fa dècades.

Un efecte d´aquesta crisi ha estat l´aparició de petites empreses vitivinícoles que han passat de només produir raïm a elaborar els seus propis vins. Han estat impulsades pels propis pagesos per donar valor afegit al raïm i com a  única sortida a les seves explotacions vinícoles.
L´escala petita d´aquestes empreses ha permès que es poguessin implantar en antigues masies familiars o fer ampliacions a construccions existents.  En aquesta sessió es presentarà el resultat d´aquest fenomen que dona interessants exemples de l´adaptació del mon rural a la nova economia.