Publicació 03.04.2023

La delegació de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcalde, Ton Amat, amb Xavier Rodríguez, Meritxell Borràs, Marta Castellví, Pedro Campos i Carles Jiménez, s'ha compromès a estrènyer llaços amb el aquesta localitat

bastiaretallada

Una delegació de l'Ajuntament de Sant Sadurní, encapçalada per l'alcalde, Ton Amat, i les regidores i regidors Xavier Rodríguez, Meritxell Borràs, Marta Castellví, Pedro Campos i Carles Jiménez, s'han desplaçat aquest cap de setmana a la localitat italiana de Bastia Umbra amb motiu de la celebració del 30è aniversari de l'agermanament entre els dos municipis, que es va haver d'ajornar a causa de la pandèmia l'any 2020, i de la renovació del pacte d'agermanament. Allà els va rebre l'alcaldessa i altres membres del consistori.

La visita ha coincidit amb la celebració de la tradicional Fira agroalimentària Agriumbria, que el consistori va visitar amb l'objectiu de cercar fórmules per poder-hi participar en futures edicions i potenciar així els vincles  d'agermanament amb aquesta població. L'Ajuntament de Bastia va ser a Sant Sadurní durant el darrer Cavatast amb el ferm compromís de treballar conjuntament per estrènyer llaços en l'àmbit cultural, comercial i institucional.

Durant la visita, on també es van trobar amb antics alcaldes de Bastia Umbra i amb el batlle de la localitat alemanya de Hochberg, agermanada amb Bastia, la delegació sadurninenca va visitar una associació de famílies amb fills i filles amb trastorn de l'espectre autista, la qual gestiona una casa de turisme rural on treballen persones amb aquest trastorn, a banda de disposar d'un centre on aprenen les habilitats per desenvolupar-se en el món laboral. Es tracta d'un centre únic a tot Itàlia, una experiència enriquidora que des de l'Ajuntament sadurninenc s'espera poder compartir amb entitats similars del territori.

Durant la visita també van participar en un tast de caves a càrrec de 3 sommeliers de l'associació de sommeliers d'Itàlia.

 Imatges al Flickr