Publicació 02.05.2023
Segons els cossos de seguretat, en aquests moments no hi ha cap indici que indiqui que les persones conflictives hagin tornat o puguin trobar-se al municipi.

En relació a la situació de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, l’Ajuntament de Sant Sadurní vol adreçar-se als veïns i veïnes del municipi per informar que, segons han informat avui els cossos de seguretat, les persones conflictives que ocupaven l’edifici i que han protagonitzat diversos incidents en les darreres setmanes, haurien abandonat el municipi aquest cap de setmana.

Aquest matí l’alcalde Ton Amat i el regidor de Governació, Pere Vernet, han mantingut una nova reunió amb els responsables de Mossos d’Esquadra i la Policia Local per analitzar la situació. 

Segons els cossos de seguretat, en aquests moments no hi ha cap indici que indiqui que les persones conflictives hagin tornat o puguin trobar-se al municipi.

L’Ajuntament recorda que la titularitat de l’immoble és, a data d’avui, del Ministeri de l’Interior, i insisteix a reclamar a l’Estat que actuï sobre l’edifici, davant la precària situació en què es troba i la conflictivitat que se n’ha derivat en les darreres setmanes. 

En les properes hores s’activarà un dispositiu per dur a terme treballs de neteja i retirada d’andròmines i altres elements que podrien posar en risc la seguretat de la caserna i l’entorn, i també per minimitzar la possibilitat de noves ocupacions i situacions conflictives.

En les darreres setmanes l’Ajuntament de Sant Sadurní ha mantingut una estreta col·laboració i coordinació amb els cossos de seguretat locals, i vol agrair-los seva tasca per fer front als aldarulls i els actes delictius, i la contribució en la pacificació del clima social.

L’Ajuntament  demana  a la ciutadania que preservi l'actitud de calma i de col·laboració que ha mantingut fins ara de manera majoritària mentre es treballa per adoptar les mesures necessàries per tal de recuperar la normalitat a la vila el més aviat possible.