Publicació 19.05.2023
Per raons tècniques en la modificació de l'ordenança no es podrà aplicar la reducció aquest 2023, però sí en els anys successius

L’Ajuntament de Sant Sadurní emet una nota informativa en què garanteix la bonificació durant tres anys del 50% de la quota íntegra de l’impost de béns immobles (IBI) als propietaris que comptin amb plaques fotovoltaiques als seus domicilis i que s’hagin posat en funcionament abans de l’1 de gener de 2021, o bé que ho acreditin abans de l’1 de gener de 2024.

Per motius tècnics en l’aplicació de la modificació de l’ordenança fiscal que regula aquest impost i que va ser aprovada a finals de l’any passat, no es podrà incloure aquesta reducció de l’impost  l’any 2023, però sí en els successius.

Tant els propietaris amb instal.lacions que ja hagin gaudit de la bonificació en els anys 2021 i/o 2022, com aquells que vulguin acollir-se a partir del 2024, hauran de presentar una instància al registre de l’Ajuntament per fer la sol·licitud de la bonificació, fins a completar els tres anys de reducció que s’ofereix com a màxim.

La sol·licitud haurà d’anar acompanyada del corresponent certificat de l’ICAEN o de l’empresa instal·ladora autoritzada. La potència mínima instal·lada per gaudir de la bonificació serà de 800 Wp. En el cas de comunitats de veïns que realitzin una instal·lació comunitària conjunta, la potència mínima instal·lada serà, com a mínim, el resultat de multiplicar 500 Wp, pel nombre de beneficiaris.

La bonificació es mantindrà als exercicis 2024, 2025 i 2026 en les condicions establertes, mentre no variïn les circumstàncies determinants del seu atorgament i així ho prevegi l'ordenança fiscal aplicable en cada exercici.

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Sant Sadurní té com a objectiu fomentar l'ús de l'energia solar i promoure l'adopció de tecnologies sostenibles per part de la ciutadania. Amb aquesta bonificació de l'IBI, es busca incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques i contribuir a la transició cap a una energia més neta i renovable.

plaques solars