Publicació 23.05.2023
Es modifica l'ordenança fiscal que regula l'IBI i també s'aprova una modificació de crèdit per incorporar la revisió salarial del personal municipal

Aquest dimarts va tenir lloc el darrer ple corporatiu ordinari de l'Ajuntament de Sant Sadurní, corresponent al mes de maig

A l’inici de la sessió es va aprovar l’actualització del pla municipal de prevenció d’incendis forestals i una modificació de crèdit per cobrir principalment l’augment de la retribució del personal municipal i que no s’havia contemplat en l’aprovació inicial del pressupost.

 Bonificació IBI per instal·lació de plaques solars

L’assumpte que va generar més debat al plenari va ser la modificació de l’ordenança fiscal número 1, per tal de preservar la bonificació durant tres anys del 50% de l'IBI per aquells propietaris que hagin instal.lat plaques fotovoltaiques al seu domicili fins a finals d’aquest any, i resoldre la interpretació retroactiva de l’ordenança que havia generat confusió després de la revisió realitzada a finals de l’any passat.

Des del govern es va defensar que la mesura no tenia cap ànim electoralista i van subratllar l’impacte positiu que la bonificació ha tingut en la instal·lació de plaques solars al municipi. Tot i que només s’hi va abstenir el grup de Sant Sadurní En Comú Podem, els grups de l’oposició van expressar el seu descontentament per la gestió de la modificació i la decisió de retirar aquest incentiu.

La segona part del ple va resultar molt àgil, amb l’aprovació de diverses qüestions de tràmit, com la rectificació i actualització de l’inventari municipal, així com la modificació de la plantilla de personal municipal, amb la incorporació de set noves places de funcionari i una de personal laboral.

Totes les formacions es van desitjar sort en les eleccions municipals del proper diumenge i es van emplaçar al 14 de juny, en què està previst celebrar el ple de tancament de l’actual mandat i de comiat dels càrrecs electes que no repetiran en el proper consistori sadurninenc.