centenari Josep Vallverdú

Un espectacle musical per commemorar el centenari de l'escriptor Josep Vallverdú, on descobrirem aspectes de la seva vida i la seva obra. Acabarem l'acte felicitant l'autor que fa cent anys, amb una postal: Felicitats, Josep!

Josep Vallverdú i Aixalà (Lleida, 1923), conegut sobretot com a escriptor de ficcions per a infants i joves, també destaca en la seva obra els llibres testimonials: des de la biografia més íntima i familiar, passant pels dietaris, la crònica de viatge, la memòria i el retrat literari. També cal destacar la seva activitat com a traductor, amb una setantena de llibres traduïts, bàsicament de l’anglès i molts per a “La cua de palla”. I d’un temps ençà, continua la seva tasca com a articulista i es dedica, sobretot, a la poesia. Enguany, amb motiu del centenari del seu naixement, aquest 2023 és declarat pel Govern Any Josep Vallverdú.

l'espectacle:
El senyor Alfons Seguin és un bibliotecari que devora els llibres: adora les aventures i la literatura infantil. Té males puces, mal humor... Però en el fons, és encantador amb aquells que estimen el llibres. Ho sap tot de l'escriptor Josep Vallverdú. De clàssics com el seu èxit televisiu "Rovelló" a "Un cavall contra Roma" o “En Mir l'esquirol". Però l'Alfons no està sol, l'acompanya una jove estudiant que fa el doctorat sobre Vallverdú i que no el deixa d'interrompre... I l'un i l'altre, entre llibres i cançons, emboliquen que fa fort

Companyia Bambadaboom:
Companyia de teatre dirigida per Jordi Folck, polifacètic escriptor català autor de més de 30 llibres, la majoria dirigits a públic infantil i juvenil.
La companyia ha representat altres obres musicals com: Quins pebrots!”, “Tutti frutti” i “Ningú és un zombie