Publicació 28.07.2023
fideue
Els darrers informes tornen a detectar nivells molt elevats de bacteris i nitrats

La darreres analítiques microbiològiques que semestralment realitza l’àrea de Salut de l’Ajuntament de Sant Sadurní han tornat a confirmar la perillositat de consumir aigua de les fonts naturals del municipi, com les de Cal Mota, Fideué, del Raval de Monistrol o la de Cal Santet.

Els resultats dels registres recollits el passat mes de juny indiquen que l’aigua continua superant, en tots els casos, els valors paramètrics microbiològics i químics, amb un alt nivell de bacteris patògens que comporten un risc de contraure malalties infecciones, així com alts nivells de nitrats, que les situen com a no aptes per al consum. Les últimes dades també han evidenciat un empitjorament notable de la qualitat de l’aigua a la font de Cal Santet, amb una altíssima presència de bacteris.


Malgrat el context de sequera en què ens trobem, des del Servei de Salut municipal s’insisteix als veïns i veïnes que s’abstinguin de consumir-ne. En especial, el principal grup de risc per la presència tan elevada de nitrats són les dones embarassades, lactants i adults amb acidesa gàstrica.

Podeu consultar més informació i les dades del darrer informe al següent enllaç:

 Fonts naturals