Publicació 31.07.2023
  • Maria Carmen Díaz pren possessió del càrrec de nova regidora i portaveu del PP
  • Els festius locals 2024 seran el dilluns 9 de setembre i el divendres 29 de novembre

Aquest dilluns es va celebrar un ple corporatiu extraordinari i urgent que tenia a l'ordre del dia la presa de possessió de la nova portaveu del Partit Popular, Maria Carmen Díaz, després que en el darrer Ple renunciés a l'acta la ja exregidora Mar Guirao.

El primer punt de l'ordre del dia va ser l'aprovació amb 8 vots a favor (govern + CUP) i 7 en contra (PSC i Junts per Sant Sadurní) de la urgència del Ple, fet que va provocar un debat entre l'oposició i el govern sobre les formes i la necessitat de la urgència. El portaveu del PSC Pedro Campos va preguntar per la legalitat de convocar un ple en tan poques hores i el secretari de la corporació va argumentar que els plens urgents  no han de tenir un termini mínim d'antelació de la convocatòria, a causa precisament la necessitat de la urgència. La portaveu de la CUP Arantxa Fernández i el cap de llista de Junts per Sant Sadurní, Ton Amat, van qüestionar el motiu de la urgència del Ple. L'alcalde, Pere Vernet, va respondre que la urgència estava motivada per la presa de posessió d'una nova regidora i perquè el 31 d'agost finalitza el termini per aprovar els dos festius locals.

Precisament aquest va ser el següent punt de l'ordre del dia: l'aprovació per unanimitat dels dos dies festius locals pel 2024: el dilluns 9 de setembre, Fires i Festes, atès que el 8 de setembre cau en diumenge; i el divendres 29 de novembre, Festa Major.

El Ple també va aprovar definitivament per unanimitat el Pla de prevenció d'incendis forestals (PPI) per al període 2023-2028 i les factures amb reconeixement extrajudicial de crèdit corresponents al mes de juliol (10 vots a favor i 4 abstencions).

Els plens es reprendran el mes de setembre.

Presa posessió ple