Publicació 18.09.2023
gent gran 2023
Tindrà lloc aquest divendres al celler de la Fassina i s'adreça a professionals, així com a entitats del tercer sector i associacions

El celler de la Fassina de Can Guineu acollirà aquest divendres 22 de setembre la jornada de treball «Mesures jurídiques de suport a les persones amb discapacitat», adreçada a professionals i persones treballadores de l'àmbit social, de salut, educació social, jurídic, així com entitats del tercer sector i associacions.

L’activitat està impulsada per l’Ajuntament de Sant Sadurní, a més del de Vilafranca, Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes, així com els Consells Comarcals de l’Alt Penedès i el Garraf, i l’Associació per la investigació del maltractament a les persones grans.

La jornada l’obrirà l’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, i es prolongarà fins a les 14 hores amb diverses ponències i taules rodones. Per a més informació us podeu adreçar al correu electrònic gentgrandependencia@vilafranca.org.

 La nova legislació

La Llei 8/2021 que va entrar en vigor al setembre de 2021 reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seva capacitat jurídica. El decret Llei 19/2021 adapta el codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat.

La nova normativa promou la voluntat i preferència de les persones amb discapacitat.

  Jornada Mesures de suport a persones amb discapacitat