Sant Sadurní d'Anoia - Capital del Cava Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Notícies
Del 6 al 8 d'octubre els visitants podran gaudir de més d'una trentena d'activitats vinculades al món del cava i el municipi
PUBLIÉ 19.09.2023

Vídeo de la roda de premsa de presentació, celebrada aquest dimecres al migdia al celler de la Fassina

La XXVII edició del Cavatast, la Mostra de caves i gastronomia que organitza l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, tornarà a omplir el Parc Lluís Companys els pròxims 6, 7 i 8 d’octubre. I ho farà amb una ampliació de l’espai i amb la presència d’una quarantena d’elaboradors de cava i gastronomia.

Tal i com ha destacat la regidora de Comerç i Turisme, Eva Cruces: “el canvi d’ubicació ens ha permès donar una nova embranzida a la fira i convertir aquesta cita en una experiència única i transversal on els visitants, no només podran gaudir de tastos dels millors caves i gastronomia, sinó que també podran fer moltes activitats i gaudir de música en directe”. Així mateix, ha anunciat que l’escriptora Empar Moliner, serà l’encarregada de fer el discurs inaugural del Cavatast el pròxim 6 d’octubre.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, ha posat en valor la recuperació amb força de la fira després de la pandèmia i ha volgut fer una crida a la unitat del sector davant els estralls de la sequera: “tenim un tresor molt gran que cal cuidar, un sector vitivinícola molt potent i un territori inigualable. Cal anar units en tots els fronts, elaboradors, pagesos i administracions, perquè és l’única manera de fer front a tots els reptes que tenim al davant”.

Entre les novetats d’enguany, hi ha la creació d’un espai dins de la Mostra on es podran fer tastos i maridatges de la mà dels directors d’Enoturista, Judith Cortina i David Jobé, i de l’organització d’un tast molt peculiar que maridarà per primera vegada caves i biquinis gourmet, tal com ha explicat la directora de l’AECAVA, Maria del Mar Torres, organitzadora d’aquesta activitat al Celler de la Fassina. Així mateix, Alexandre Comellas, secretari de la DO Cava, ha posat en valor “la gran versatilitat que té el cava i la capacitat de renovació del Cavatast any rere any”.  

Des de la Confraria del Cava, el seu president, Eduard Sanfeliu, ha destacat l’important paper del Cavatast en “la divulgació i promoció del Cava” entre la ciutadania, i també ha destacat el bon ritme de venda d’entrades de la IV Nit dels Màgnums que tindrà lloc divendres 29 de setembre a les 19 h a les Caves Freixenet.  

Finalment, Susana Duaso, gerent de Som Sant Sadurní, ha explicat que aquest any, la Mostra d’Artesans celebra la seva 22a edició i compta amb més participants que mai.

Per a més informació visita el web www.santsadurni.cat/cavatast

Cavatast 2023