Sant Sadurní d'Anoia - Capital del Cava Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Notícies

Durant 10 dies, museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d'interpretació i diverses empreses adscrites a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya oferiran activitats per a tots els públics.

L'acte de presentació tindrà lloc el divendres 20 d'octubre al migdia a la Fassina de Can Guineu.

PUBLICAT EL 10.10.2023
Setmana Turisme Industrial 2023

Des de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) s'organitza la vuitena edició de la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya. Una oportunitat especial i única per descobrir el més interessant del patrimoni industrial català, de manera totalment diferent, amb escapades i activitats atractives i enriquidores per al visitant.

Del 20 al 29 d’octubre de 2023, una llarga llista de museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses programaran visites guiades, exposicions, tallers o portes obertes arreu de Catalunya i adreçades a totes les edats per donar a conèixer com es fan les coses; les que han format part de la nostra història i aquelles que fem servir cada dia.

Visites gratuïtes al Cava Centre

El Cava Centre també se suma a la Setmana del Turisme Industrial i oferirà visites gratuïtes el 21 i 22 d'octubre i durant la setmana. Podeu consultar horaris i reservar visita al 93 891 31 88 o en aquest enllaç.

A més a més, la presentació d'aquesta 8a edició de la Setmana del Turisme Industrial tindrà lloc a la Fassina de Can Guineu, al Cava Centre, el proper divendres 20 d'octubre a les 13:00 hores, en un acte presidit per l’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, acompanyat per la regidora de Promoció Turística, Eva Cruces i el vicepresident de la XATIC, Josep Forn

Sant Sadurní d’Anoia forma part de la XATIC des de la seva creació l’any 2006 amb el Cava Centre. I és un dels 38 municipis associats de gran diversitat que tenen en comú un important i variat llegat industrial que permet conèixer a fons la revolució industrial del nostre país.

Les caves Vilarnau i l'Espai Xocolata Simón Coll també estan adherits al programa Indústria Viva de la XATIC, que agrupa més de 25 indústries i tallers artesans que obren les seves portes a les visites per mostrar les línies de producció i posicionar la seva marca.

Puja al Bus a Cegues

La Setmana del Turisme Industrial de Catalunya aprofita la història recent de les ciutats i el seu patrimoni industrial per atraure un públic que busca descobrir nous racons, espais per mirar enrere, compartir, gaudir, badar, aprendre i entendre que el turisme industrial és diferent, sostenible i molt més proper. En definitiva, anar una mica més enllà del turisme cultural convencional.

Una de les activitats més consolidades, és el Bus a Cegues, un recorregut sorpresa que s’iniciarà des de diferents punts de Catalunya amb activitats per diverses localitats i equipaments associats a la XATIC. 

Aquest any s’oferiran set rutes diferents el 21 d'octubre, una altra el 28 d'octubre, més una ruta de cap de setmana els dies 28 i 29 d’octubre. Els participants només saben el nom de la ruta, l’hora de sortida i l’arribada.

La Setmana del Turisme Industrial compta amb la col·laboració i el suport del Servei de Turisme de la Diputació de Barcelona i Barcelona És Molt Més.

Per a més informació i inscripcions a les activitats i al Bus a Cegues de la Setmana del Turisme Industrial feu clic al següent enllaç