Més que una fira, el CAVATAST és un autèntic punt de trobada anual per als amants del cava i de la bona cuina. Tres dies per tastar caves d'alt nivell, saboroses propostes gastronòmiques de la regió i conèixer de primera mà els productors i el territori.
La 28a edició de la Mostra tornarà a ser un gran esdeveniment que comptarà amb activitats de tast espectaculars, música en viu, visites a cellers i caves, i vetllades especials com la V Nit dels màgnums, grans caves i gastronomia, entre d'altres.
Una experiència enoturística única a la Capital del Cava!
Parc Lluís Companys Sant Sadurní d'Anoia via pública
Divendres 27 de setembre, V Nit dels màgnums, grans caves i gastronomia, a partir de les 19h
LLISTAT DE DEGUSTACIONS DE CAVA I GASTRONOMIA
Els tiquets de degustació i la copa oficial es podran comprar als punts de venda de tiquets de la Mostra i, anticipadament, a l'Oficina de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia a partir del 24 de setembre.
Ajuntament de Cañete, poble agermanat |
Ajuntament de Cassà de la Selva, demostració antic ofici de taper |
Ajuntament de Zegama, poble agermanat |
Penedès Turisme |
Una vetllada única per descobrir els secrets dels caves més exclusius i les característiques del format màgnum de la mà dels experts elaboradors. En un ambient distès i festiu, la prèvia del Cavatast oferirà als assistents l'oportunitat de tastar productes singulars d'expositors de la mostra.
27 de setembre. Obertura de portes al públic a partir de les 19.00h.
El període de criança és un repòs imprescindible per al Cava. Els mesos de guarda són els que configuraran un món de gustos i una història dins de cada ampolla. I el mateix passa amb el temps d'elaboració i cocció d'un aliment. Gaudeix d'una experiència de sabors liderada per caves d'alt nivell amb diferents mesos de criança, acompanyats d'un maridatge de luxe amb una selecció gastronòmica de platets elaborats seguint diverses tècniques culinàries.
5 d'octubre, 12.30h
Les bombolles del cava es combinen amb deliciosos canelons en un tast-maridatge guiat per Ramon Roset, sommelier de Tastaemocions, i per Joan Ochoa, director comercial de Can Caneló. Tast dels aclamats canelons de Can Caneló, des dels tradicionals fins als més innovadors, acompanyats dels caves dels cellers Canals & Munné, Covides Vinyes · Cellers, El Mas Ferrer, Freixenet, Giró Ribot, i Vilarnau.
Els caves: Covides Montse Guarda Brut Rosé, Giró Ribot UMa Guarda Superior Gran Reserva 2020 Brut, Albert de Vilarnau Guarda Superior Gran Reserva 2016 Brut Nature Fermentat amb Castanyer Ecològic, Canals & Munné ADN Canals Guarda Superior Gran Reserva Brut Nature, El Mas Ferrer Rosalia Guarda Brut Nature Ecològic, i Freixenet Reserva Real Cuvée de prestige Guarda Superior Reserva Brut.
Els canelons: Caneló fred de tonyina, caneló de bacallà amb beixamel de brandada, caneló de bolets amb camagrocs i trompetes de la mort, caneló de carn rostida amb beixamel de moixernons, caneló de carn amb pasta fresca i beixamel de ceps i caneló de melós de vedella amb vi ranci i beixamel de rostit.
5 d'octubre, 17h
Tast de cinc vins escumosos guanyadors de medalles d'or als Premis Vinari 2024, entre ells el Gran Vinari d'Or al Millor Vi Escumós Català 2024.
5 d'octubre, 19h
Tast de diferents caves maridats amb fruites de tardor i acompanyats de diferents generacions de dones vinculades al cava.
Marta Torné: Cava Torné & Bel Reserva Brut Nature
Judith Juarez: Cava Blancher Reserva Brut Especial
Anna Casabona: Cava Juvé & Camps Reserva de la Família Rosat
Maria Rosa Giró: Cava Giró Ribot
Gemma Torelló: Cava Barrica Celler Kripta
Maite Esteve: Cava Claror Paratge qualificat Can Prats 2016 de Vins El Cep
5 d'octubre, 20h
Un tast comparatiu pot canviar la teva experiència vinícola. Bruno Xavier, sommelier i expert en copes Riedel, conduirà aquest tast a cegues de diferents caves amb diversos tipus de copa i ens descobrirà la capacitat d'expressió de cada cava.
6 d'octubre, 12h
Activitats a l'espai de tast de la MostraActivitats de tast dirigides per professionals del sector, que es duran a terme al Parc Lluís Companys en un espai habilitat per a l'ocasió.
Preu: Gratuït. Inscripcions 1 hora abans de l´inici de cada activitat a l´estand nº 11 d'Informació.
Organitza: Ajuntament de Sant Sadurní d´Anoia
5 D'OCTUBRE
Quina és la manera correcta de tastar un cava? El sommelier Edgar Rodríguez en col·laboració amb Celler Kripta iniciaran els participants al tast de caves perquè gaudeixin del Cavatast amb els seus consells i pautes.
Tast de tres caves diferents de Cavas Hill seleccionats pel sommelier Edgar Rodríguez maridats amb tres sabors bàsics de cuina vegetariana: àcid, dolç i amarg.
Tast de formatges artesans Camins del Nord harmonitzats amb una selecció de caves d'Alsina & Sardà per gaudir d'un viatge pel món dels sabors amb les seves afinitats i contrastos.
Les caves Freixenet, Segura Viudas i Rimarts oferiran un tast que funciona com un "speed dating" on els ponents s'asseuran amb els assistents, conduiran els tastos i intercanviaran opinions i idees de forma propera.
Vins el Cep oferirà un tast de tres dels seus caves premium i explicaran les bondats de l'agricultura biodinàmica.
Tast de tres caves de Fonpinet en què es posarà en valor la sostenibilitat de l'agricultura ecològica i el resultat del seu treball.
6 D'OCTUBRE
L'associació Cava Woman oferirà un tast de caves amb la dona com a protagonista, amb històries de sororitat, tenacitat i superació.
Maridatge de caves i embotits conduït per Mallart Artesans Xarcuters i Cellers Domenys.
Bodegues Sumarroca ha escollit tres caves del seu celler per maridar-los amb llagostins, anxoves i ostres de La Musclera del Delta.
ACTIVITATS A LES CAVES
Viu el Modernisme, Gaudí, natura i cava entre les vinyes i la Sala Panot de Cavas Hill.
29 de setembre, 11h
4 d'octubre, 12h
Una immersió al celler més antic d'Espanya. Visita en tren elèctric per les galeries subterrànies per conèixer els secrets del creador del cava i descobrir la història d'aquesta empresa. Inclou la degustació de dos caves premium.
5 d'octubre, 10h
Obrim les portes del nostre celler centenari i et convidem a descobrir el cor de Juvé & Camps.
5 d'octubre, 11h
Copa de cava de benvinguda i visita a la cava, amb explicació del procés d´elaboració i una degustació de tres productes amb aperitiu.
5 i 6 d'octubre, 11h
Visita guiada al celler i degustació de tres caves de Guarda Superior.
5 i 6 d'octubre, 11.30h
En aquesta visita aprendràs a maridar formatges típics de diferents zones geogràfiques amb els caves Freixenet. Un viatge sensorial a través de les aromes i les textures amb formatges i caves.
6 d'octubre, 12.30h
Visita al celler i copa de cava.
12 d'octubre, 10h, 11h i 12h
4 d'octubre
20.00h The Soulcat Band
5 d'octubre
6 d'octubre
4 d'octubre, a partir de les 23.30h
Jornada de dinamització comercial perquè el carrer s'ompli de gent, música...
5 d'octubre, al matí
5 d'octubre, 18h
5 d'octubre, 23.30h
A partir de la 1.45h
Altres activitats
Activitat de demostració de la feina dels tapers d´abans, que elaboraven els taps de suro artesanalment. Exposició de la tradició del suro de Cassà com a poble taper i de l´empremta de la indústria surera al territori.
4, 5 i 6 d'octubre, en horari d´obertura de la Mostra
Activitats i tallers de manualitats a càrrec d´Aixopluc Psicopedagogia perquè els més petits gaudeixin del Cavatast.
5 d'octubre, d´11 a 13.30h i de 16 a 19h, 6 d'octubre, d´11 a 13.30h i de 16 a 18h
Els comerços locals engalanen els seus aparadors amb motius al·legòrics al cava coincidint amb el Cavatast.
Del 4 al 15 d´octubre, a les botigues adherides a Som Sant Sadurní
Organitza: Som Sant Sadurní i Confraria del Cava Sant Sadurní
Parades de productes artesans i creacions úniques en ceràmica, teixit, argent, bronze, pell, fusta, pintura, etc.
5 d'octubre, de 10h a 23h, i 6 d'octubre, de 10h a 21h
Al Cava Centre viuràs, sentiràs i experimentaràs el món del cava amb els cinc sentits.
5 i 6 d'octubre, de 10h a 19h
5 d'octubre, 11h
5 d'octubre, 16.45h
Inici del recorregut al Parc Lluís Companys
Organitza: Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Vine a fer un passeig al llarg del temps per descobrir un poble, els seus personatges, les seves anècdotes i llegendes.
6 d'octubre, 11h
Espectacle itinerant al centre de la vila.
6 d'octubre, 12h
2 D'OCTUBRE19.00h Presentació del Cicle Biblioteques amb D.O. amb les caves Juvé & Camps. Inauguració de l´exposició de pintura d´Anna Ribera Subirana, “Bellesa efímera”.
Organitza: Biblioteca Ramon Bosch de Noya
8 D'OCTUBRE 19.00 h Most en ruta a Sant Sadurní d´Anoia. Projecció del documental «Wounded Land» de Roman Zajac (Ucraïna, 2022), Gran Premi del Jurat del Most Festival Internacional de Cinema del Vi 2023.
Organitza: VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i Most Festival
9 D'OCTUBRE 19.00h Cicle Talents locals, amb Aurora Carafí, viticultora i elaboradora, i Cintet Carafí, cuiner. Conversa sobre viticultura, enologia i gastronomia.
Organitza: Biblioteca Ramon Bosch de Noya
Sala d´actes de la Biblioteca pl. Primer Homenatge a la Vellesa, 10, Sant Sadurní d´Anoia
Preu: Gratuït
12 d'octubre, de 10h a 14h
Caves de Sant Sadurní d´Anoia
Organitza: Confraria del Cava Sant Sadurní
27 d'octubre, 10h
Preu: 16€ adult i 12€ nens menors de 12 anys. L´entrada inclou la samarreta, una copa de cava commemorativa i una bossa de corredor. Tots els beneficis aniran destinats a col·laborar amb el banc d'aliments de Vilafranca i Sant Sadurní.
Inscripcions al web confrariacava.com
Organitza: Confraria del Cava Sant Sadurní, amb el suport de l´Ajuntament de Sant Sadurní d´Anoia
Preu: Gratuït
SERVEI DE TURISME DE SANT SADURNÍ D'ANOIAPunt d'informació turística a l'estand nº 11 del Cavatast, i també a l'Oficina de Turisme de Sant Sadurní, al centre del poble.
Oficina de Turisme de Sant Sadurní c. de l'Hospital, 23, Sant Sadurní d'Anoia
Contacte: 93 891 31 88 turisme