Publicació 17.11.2023

El servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha organitzat un any més un ampli programa d'activitats per la Setmana contra la violència masclista 2023, que es celebra del 17 al 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència masclista.

Enguany, amb la col·laboració de diverses entitats de la vila, s'han programat xerrades, contes, cinema, tallers  i activitats diverses que tindran un dels moments culminants el diumenge 25 de novembre, quan tindrà lloc la marxa de torxes i la lectura del manifest "Contra la violència, una flor", a partir de les 18h a la plaça de l'Ajuntament. 

Enguany el dimecres 22 de novembre es celebrarà a La Fassina l'acte institucional de la Delegació Territorial del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Acabar amb la violència masclista

Posar fi a la violència de qualsevol tipus, entre elles la violència de gènere, és un dels temes prioritaris i un dels compromisos del servei d'Igualtat i d'Acció Social de l'Ajuntament, que el treballa al llarg de tot l'any.

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones en la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrat a Bogotá (Colòmbia) al juliol de 1981. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere a l'àmbit domèstic, la violació i l'assetjament sexual per part dels Estats incloent la tortura i els abusos soferts per presoneres polítiques. El 25 de novembre commemora el violent assassinat de les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer en el fons d'un precipici. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana aquestes dones han simbolitzat històricament  la lluita i la resistència.

25N 2023 25 telefons