Publicació 20.12.2023
Aquest dimarts es va celebrar una sessió extraordinària i urgent després que en el ple ordinari es desestimés la urgència en el punt d'aprovació definitiva de les ordenances fiscals

Aquest dimarts 19 de desembre es van celebrar dos plens municipals, una primera sessió ordinària a la qual va seguir un ple extraordinari i urgent per resoldre el punt de l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals i la desestimació de les al·legacions presentades, assumpte que no es va poder tractar inicialment en no assolir la urgència la majoria absoluta requerida.

Un altre dels assumptes destacats va ser l’aprovació del conveni amb el departament de Drets Socials per a l’ampliació de cinc places públiques a la residència de la Casa dels Avis i en dues el centre de dia. També va prosperar el conveni de col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Habitatge i l’Oficina Local d’Habitatge.


La sessió ordinària no va resoldre les dues urgències previstes, la relativa a les ordenances que va motivar el posterior ple extraordinari i urgent, i tampoc la d’aprovació de factures amb reconeixement extrajudicial  de crèdit, després que alguns grups de l’oposició van reclamar disposar de la documentació amb més temps i de manera més ordenada i clara.

 Moció

El PSC va comptar amb el vot favorable de tot el plenari i l’abstenció de la CUP a una moció per a impulsar de nou la licitació de la gestió, explotació i construcció d’un complex de raqueta, que doni resposta a la pràctica creixent del pàdel i a la necessitat de remodelar i condicionar l’espai on es troben les actuals pistes de tennis municipals.

Després d’un breu torn de precs i preguntes en què la portaveu del PP va demanar reforçar la senyalització i millorar la mobilitat a l’interior del nucli del transport pesant, i que alguns grups van desitjar bones festes, es va donar per tancat el ple i després d'una mitja hora llarga es va reprendre l’activitat a la sala de plens amb la celebració d’un ple extraordinari i urgent.

Tot i suscitar alguna discrepància sobre la justificació de la urgència, finalment la sessió es va iniciar i va resoldre la desestimació de les dues al·legacions presentades i l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per a l’any 2024. El punt es va decidir pel vot de qualitat de l’alcalde, després que en segona votació s’arribés a un empat en els vots a favor - del govern d’ERC, Sant Sadurní En Comú, a més del de la CUP - i en contra, posició que van mantenir Junts per Sant Sadurní, el PSC i el PP.

El calendari de sessions es podria tancar la setmana vinent amb un ple extraordinari de tràmit per a l’aprovació de factures que faciliti el pagament als proveïdors i el tancament de l’exercici 2023.