Sant Sadurní d'Anoia - Capital del Cava Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Notícies
El prestigiós enòleg Josep Bujan inaugurarà la Mostra de caves i gastronomia el divendres 4 d'octubre
PUBLICAT EL 23.09.2024

Cavatast grup

Aquest dilluns el celler de la Fassina de Can Guineu ha acollit la presentació de la 28a edició del Cavatast, la mostra de caves i gastronomia que tornarà a situar Sant Sadurní d’Anoia com a epicentre mundial de l’elaboració d’escumosos.

A l’acte hi han pres part l’alcalde, Pere Vernet; el regidor de Turisme, Pedro Campos i la gerent dinamitzadora de Som Sant Sadurní, Susanna Duaso. També hi han assistit representants de la Confraria del Cava i de la DO Cava.

Per tercer any consecutiu la fira s’instal·larà al parc Lluís Companys, ubicació que ha esdevingut un dels canvis més ben rebuts i valorats per visitants i expositors i que s’ha acompanyat d’una ambientació més moderna i amable i d’un esforç per millorar l’experiència al Cavatast.

La mostra mantindrà el format habitual de degustacions a través del sistema de tiquets, i la possibilitat de llogar o comprar la copa, mantenint els mateixos preus que el 2023. A partir d’aquest dimarts 24 de setembre ja es posaran a la venda els tiquets i la copa del Cavatast 2024 a l’Oficina de Turisme.

La fira comptarà amb la participació d’una quarantena d’expositors, amb 25 cellers participants, deu de gastronomia, a més d’espais promocionals com els dels pobles agermanats de Cañete La Real, Zegama, Penedès Turisme i el de Cassà de la Selva, on s’oferiran demostracions de l’antic ofici de taper.  

El cap de setmana s’ha vestit una nodrida programació de tastos gratuïts a l’espai d’activitats situat al mateix Parc Lluís Companys, i també hi haurà activitats enogastronòmiques al Celler de la Fassina, amb entrades que ja són a la venda al web www.cavatast.cat.

L’alcalde Pere Vernet ha reivindicat la capitalitat de Sant Sadurní: «Volem transmetre que som la capital del cava; som la capital del cava i no només del cava, també volem reivindicar la capitalitat dels escumosos i en el marc d’aquesta reivindicació és cert que vam començar unes negociacions, unes converses, amb els altres actors, que tradicionalment ja havien participat en el Cavatast, Corpinnats, Classics, Conca del Riu Anoia, unes converses que creiem que acabaran donant bon fruit, potser aquest any no serà visible però és un camí llarg que s’ha de començar a desbrossar des de bon inici. Esperem que aquestes converses els propers anys donin els seus fruits i puguem tenir un Cavatast més participatiu».

Vernet també ha destacat la implicació de l’Ajuntament enguany als premis Vinari, que tindrà molt impacte mediàtic; la presència al Cavatast dels pobles agermanats de Cañete i Zegama, amb qui tenen una important relació comercial; la presència d’un estand de Penedès Turisme i la col·laboració amb la Confraria del Cava, que dona el tret de sortida el dia 27 amb la nit dels Màgnums i que enguany recupera la Cursa del Cava. També ha agraït el suport de tots els col·laboradors que fan possible la Mostra.

El regidor de Turisme, Pedro Campos, ha explicat que «El Cavatast és l’eina que tenim per ajudar tant com puguem a promocionar el cava, la nostra vila i la nostra comarca. Aquest any el Cavatast vol oferir una experiència completa que combina la cultura del cava amb espectacles musicals, activitats per tota la família en un entorn amable i seductor, mantenint l’essència festiva i atractiva per a un públic divers, on els professionals també es sentin còmodes»

Campos ha destacat l'inaugurador del Cavatast el dia 4 d’octubre, el prestigiós enòleg Josep Bujan «Em fa especial il·lusió presentar-vos el pregoner, l’enòleg que més ampolles de cava ha obert al món. He tirat una mica al meu vessant professional»

NovetatsEl Cavatast 2024 reforça l’oferta de propostes paral·leles a la mostra de cava i gastronomia. A més de l’espai d’activitats, l’escenari del Cavatast oferirà diverses actuacions musicals i concerts durant tot el cap de setmana.

També la fira habilitarà un espai infantil on es duran a terme tallers de manualitats i activitats per als més menuts.

A més, el divendres 4 d’octubre a la nit, la pista de l’Ateneu acollirà La Nit Jove del Cava, que organitza Xaloc Events amb el suport de l’Ajuntament. I el dissabte 5 d’octubre la plaça de l’Ajuntament comptarà amb un concert i animació musical per a infants, a la tarda, i a la nit, un grup de versions i sessió DJ.

Renovant l’aposta per la mostra de cava i gastronomiaL'Ajuntament de Sant Sadurní mantindrà l’aportació econòmica pel Cavatast, que se situarà al voltant dels 400 mil euros, refermant la seva aposta per l’esdeveniment municipal de referència pel que fa a la promoció econòmica i projecció turística de la vila.

Un estudi elaborat l’any passat xifra els ingressos directes de la mostra en 281 mil euros, i una projecció d’impacte econòmic al municipi de més d’un milió d’euros.

Una vegada més, el Cavatast evidencia la seva sensibilitat per la mobilitat sostenible, amb un servei de bus llançadora gratuït que durant els tres dies de la mostra connectarà l’estació de tren amb el recinte firal i d’altres punts del centre vila.

Altres iniciatives destacades Al voltant del cap de setmana del Cavatast i al llarg del mes d’octubre se succeiran d’altres iniciatives i propostes, algunes ja conegudes com la Nit dels Màgnums, que organitza la Confraria del Cava el 27 de setembre a Caves Codorniu, o la Mostra d’artesans de Som Sant Sadurní, que s’instal·larà al costat del recinte del Cavatast els dies 4 i 5 d’octubre.

Susana Duaso, gerent dinamitzadora de l’entitat comercial, ha remarcat que des de Som Sant Sadurní continuen «Aportant el nostre granet de sorra a al Cavatast. Com ja és tradicional, organitzem la mostra d’artesania i repetim el format de l’any passat.
Enguany tindrem vint-i-dues parades perquè apostem més per la qualitat que per la quantitat. És un espai molt amable, molt maco i hem volgut primar que la fira comercial quedés ben integrada dins del Cavatast».

Duaso també destacat el fet que la fira comercial obre a les 10h, dues hores abans que el Cavast; que enguany tenen com a novetat un trenet artesanal; que un any més hi haurà botigues al carrer dissabte al matí i a la tarda cercavila de balls populars i espectacle infantil; i que també han col·laborat amb la Confraria del Cava per dur a terme el Concurs d’aparadors.

Torna la Cursa del País del CavaUna altra de les notícies d’aquesta edició 2024 serà la recuperació de la Cursa Solidària del País del Cava, que tindrà lloc el diumenge 27 d’octubre. Després de diversos anys sense celebrar-se, la Confraria del Cava, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní, que hi aportarà 7.000 euros, impulsen de nou aquesta cita que cobreix la distància entre Vilafranca i Sant Sadurní, amb un nou recorregut per camins de terra i envoltats de vinyes, i que col·laborarà en aquesta ocasió amb el Banc d’Aliments dels dos municipis.

L’enòleg Josep Bujan inaugurarà el Cavastat El prestigiós enòleg sadurninenc Josep Buján, qui fou director tècnic de Freixenet durant més de quatre dècades, serà la personalitat convidada a l’acte d’inauguració del Cavatast d’enguany, que tindrà lloc el divendres 4 d’octubre, a les 18 hores, al celler de la Fassina de Can Guineu, i on estarà acompanyat per l’alcalde i el regidor de Turisme.

Sant Sadurní als Premis Vinari

L’Ajuntament de Sant Sadurní també ha arribat a un acord per tal d’enfortir la seva presència mediàtica en una magnífica plataforma de promoció com són els Premis Vinari, amb una aportació de 6.000 euros. La col·laboració inclourà, entre d’altres, espais informatius i publicitaris a mitjans especialitzats del sector, el lliurament del premi al millor escumós dels Premis Vinari durant la gala que se celebrarà el 4 d’octubre al Teatre Casal de Vilafranca, i la inclusió d’un tast d’escumosos premiats al Vinari al programa d’activitats que es farà al celler de la Fassina de Can Guineu durant el cap de setmana del Cavatast,

Tota la informació d’aquesta edició 2024 del Cavatast la podeu consultar a www.cavatast.cat

 Més informació 

  Imatges de la presentació  

Podeu veure aquí la presentació que s'ha emès en streaming: