Publicació 12.07.2015
  • El passat 24 de maig, 1.264 electors van confiar en nosaltres. És la xifra més alta de vots rebuts per ERC des del 1979. Hem augmentat en 225 vots en relació a la legislatura passada. Cap altre partit dels que fins ara componien el consistori (CIU, PSC-PSOE i PP) ha aconseguit aquest fita. Hem mantingut els 4 regidors; d´altres han perdut un regidor o dos, com és el cas del PSC-PSOE. I això, en un context de descrèdit de la política, en uns moments molt moguts en l´aspecte nacional i d´una terrible crisi econòmica, que també afecta els nostres vilatans.

    Agrair la confiança dipositada, també a totes aquelles persones que han treballat per assolir aquesta fita. Donar especialment les gràcies a l´Albert Prat i el Jep Bargalló per la tasca realitzada en la legislatura que acabem de tancar per la feina ben feta. Fent una lectura simplificada i, a la vegada , una mica barroera, de les eleccions deixa un consistori amb 11 regidors d´esquerres i 11 regidors independentistes, però que no són els mateixos 11 regidors, repartits en 6 grups municipals.

    Ens podem queixar que això fragmenta el ple, que serà més difícil arribar a acords. O podem celebrar que la pluralitat de la societat està present en el nostre consistori i que és feina de tots nosaltres, de tots els regidors de tots els grups, mirar d´entendre´ns, buscar acords i aconseguir majories, tot enriquint d´aquesta manera el debat polític a la vila. D´aquí a 27 mesos, segons l´acord establert, l´alcalde serà d´ERC. Però això no és el més important, sinó que aquest acord assegura un govern fort per a tota la legislatura, del tot necessari si hem de fer passos –esperem que decisius– cap a la República catalana. No serà gens fàcil, segur. Hi ha el risc de no sortir-se´n, com en tot en la vida. Per responsabilitat, no podem permetre que, en aquests moments decisius, el nostre ajuntament posi pals a les rodes al procés i als passos que el nou Govern de la Generalitat decideixi fer si aquest és el mandat de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre.

    Per nosaltres no quedarà. Tot el nostre esforç i tot el nostre compromís. I aquest Govern fort, a més, aplicarem polítiques, basades en la transparència i la participació, i orientades al foment econòmic i a les polítiques socials, d´una manera clara i decidida. D´una manera il·lusionant. Volem que Sant Sadurní aprofiti al màxim els seus recursos, Volem prosperitat per a la gent de Sant Sadurní. I volem prosperitat per a Catalunya. Com hem dit en el nostre eslògan de campanya, Pel teu poble, pel teu país. Tan senzill com això.