Publicació 21.10.2015
  • Només podem començar aquesta columna felicitant els nostres convilatans per la lliçó cívica i de participació que van donar el passat 27 de setembre. Sant Sadurní tradicionalment ja és una vila que participa massivament en totes les eleccions, sempre anem per sobre de la mitjana catalana i aquesta vegada ha estat espectacular: un 81%.

    A aquest fet tan positiu, n´hi hem d´afegir un altre per a nosaltres especialment rellevant: a Sant Sadurní JuntsxSi va obtenir una majoria absoluta de vots (51%), que, afegits al 9% de la CUP, donen més d´un 60% de ciutadans que ja són lliures perquè, malgrat la por que ens volien injectar (la vergonyosa maniobra intimidadora dels mateixos bancs, aquells que desnonen ciutadans, les mentides sobre les pensions, el bombardeig mediàtic, seguir o no a Europa, les trampes de la Junta Electoral…), malgrat tot això van votar lliurement, en consciència, per la seva llibertat i benestar i els dels seus fills: van votar per la República catalana! Un poble que venç la por, ignora les mentides i sap informar-se és un poble que ja camina en llibertat. Ara ens tocarà a tots entomar el repte i arribar al final del camí.

    A nivell municipal, el ritme és frenètic. Políticament hem treballat amb la resta de grups per establir una entesa en relació a la problemàtica dels refugiats. Tot allò que puguem fer des de l´Ajuntament caldrà fer-ho. No hi podem girar l´esquena. Un poble lliure no pot deixar de ser solidari. També volem millorar els mecanismes de participació, modernitzant el format del debat de l´estat de la vila i, sobretot, el Reglament Orgànic Municipal de participació. Això, és clar, sense oblidar que la mesura de Sant Sadurní permet perfectament la interacció directa entre regidors i ciutadans, ja sigui al carrer, en reunions amb associacions o en entrevistes personals.

    Els regidors d´Esquerra Republicana sempre hi som: a la vostra disposició! I vosaltres sabeu, perquè ho heu demostrat, que un poble participatiu, en efecte, és un poble lliure.