Tertúlia literària per a comentar la novel·la "La llibreria ambulant" de Christopher Morley. Obert a tothom.

Andrew i Helen McGill són dos germans que viuen junts i plàcidament en una casa al camp. Tots dos han abandonat les seves respectives feines (ell els negocis i ella l´ensenyament com a institutriu) i s´han convertit en pagesos. I, com ens explica la mateixa Helen: “...érem d´allò més feliços fins que l´Andrew va tenir la fatal idea d´explicar al món que érem tan feliços”. Perquè el germà comença a escriure un relat i no només hi ha una editorial interessada a publicar aquestes pàgines, sinó que el llibre té un èxit rotund. A partir d´aquí l´ordre i la rutina que s´havia instal•lat a les seves vides canvia de forma radical, amb el conseqüent desesper de Helen.

És en aquest moment quan fa la seva entrada en escena Roger Mifflin, un llibreter ambulant que vol retirar-se i instal•lar-se a la seva ciutat natal per escriure les memòries. Però per fer-ho, primer ha de vendre el negoci: carreta farcida de llibres, cavall i gos. Helen McGill, una dona responsable, rigorosa i previsible, aquell dia pren la decisió que mai no s´hauria atrevit ni tan sols a imaginar: li compra la llibreria ambulant. I aquesta acció és la que desencadenarà tot un seguit de peripècies durant encara no una setmana i que l´autor, Christopher Morley, en una clara demostració d´amor per la literatura i els llibres, ens narra amb una magistral barreja d´ironia i humor.

La novel•la breu La llibreria ambulant, de Christopher Morley, ens presenta una història exquisida on, a més d´aquesta lloança a la cultura en general, també hi trobem la defensa d´una naturalesa generosa i acollidora, malgrat que en ocasions dura, en oposició a la vida que marca el dia a dia a les ciutats. Al llarg d´aquestes pàgines viurem escenes emotives i entranyables, amb el punt d´humor remarcat més amunt, i sempre amb un missatge moral i filosòfic.

Sílvia Romero
www.silviaromeroolea.es.tl