El proper dimarts 16 de juny hi haurà la recepció institucional als equips, amb la presència del jugador del DKV Joventut, Pau Ribas, padrí de la present edició del torneig

Aquest dilluns es va celebrar al saló de plens de l’Ajuntament de Sant Sadurní la presentació oficial de la 9ª edició de la Festa-Torneig Joan Petit Amics dels Nens amb Càncer, una jornada esportiva i solidària que es celebra anualment des de 2001 i que desembarca el proper 20 de juny a la capital del cava.

L’acte va comptar amb la presència de Joan Torner, exjugador d’hoquei patins i president de la Fundació Joan Petit, membres de l’Escola d’hoquei del Col.legi Sant Josep i el Club Esportiu Noia Freixenet, organitzadors de l’edició 2009, així com representants d’algunes empreses col.laboradores. A nivell institucional van participar també l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, acompanyat pel regidor d’Esports Xavier Rojo i la titular de Benestar Social Maria Rosell.

L’alcalde Joan Amat va voler agrair la col.laboració de les entitats i les empreses en l’organització d’aquesta jornada solidària. “Aquest és un tema prou compromès que afecta a moltes famílies. Recolzant aquest acte i donant suport a la festa Joan Petit també ajudem a tots els que pateixen aquesta malaltia. Hem de seguir apostant per la investigació per tal de lluitar i avançar per combatre aquest problema”.

Joan Torner va voler subratllar que “jo he tingut la sort de jugar quatre anys a Sant Sadurní, aquí estic com a casa i em sento molt acollit, així que no se’m fa gens estrany venir a celebrar la nova edició de la festa Joan Petit a la capital del cava“, va explicar el que va ser exjugador del Noia Freixenet a finals dels 80 i principis dels 90, equip amb el que va conquerir una Lliga i una Copa d’Europa, entre d’altres èxits esportius destacats.

“Quan juguem un partit davant un rival tan difícil com és el càncer s’ha de fer en equip, unint esforços, deixant-nos de prejudicis i encarant la situació amb valentia”, va subratllar el president de la Fundació, que va reconèixer els temors de fer front a una malaltia que es té present entre els adults però que resulta més desconeguda en els infants.

Pere Salvador i Núria Ronda, en representació del CE Noia i l’escola d’hoquei de l’Escola Sant Josep, van intervenir també per destacar el paper dels voluntaris i la bona predisposició de les entitats per tal de col.laborar en l’organització d’aquesta jornada.

El proper dimarts 16 de juny tindrà lloc la recepció institucional als equips que prendran part al torneig. Al voltant de 350 nens i nenes de 3 a 6 anys procedents de clubs de tot Catalunya i Andorra prendran part a aquesta festa-torneig de Sant Sadurní. L’acte de la setmana vinent també servirà per a presentar el padrí d’aquesta edició, el capità del DKV Joventut, Pau Ribas, i per fer el traspàs de la cullera, símbol de la festa-torneig Joan Petit, per part de Lloret, localitat que va organitzar l’edició de l’any passat.