Publicació 04.11.2016
El regidor de medi ambient, Toni Sisternas, i el primer tinent d'alcalde, Josep M. Ribas, van assistir a l'acte oficial i van recollir 3 bicicletes
Bicicletes electriques 1

La Diputació de Barcelona va lliurar aquest dijous 202 de bicicletes elèctriques a 102 municipis i entitats locals de la seva demarcació. L'acte de lliurament va tenir lloc al Recinte de l'Escola Industrial de Barcelona i hi van assistir alcaldes i regidors dels diferents municipis, juntament amb el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent. El regidor de Medi Ambient i Via Pública, Toni Sisternas, acompanyat pel primer tinent d'alcalde, Josep Maria Ribas, va assisitir a l'acte oficial de lliurament en representació de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, que ha obtingut 3 bicicletes.

Amb aquest lliurament, la Diputació de Barcelona ha cedit ja 451 bicicletes, de les quals 141 bicicletes han estat per a la policia local i 302 per a serveis municipals de 226 municipis o entitats municipals de la demarcació de Barcelona.

La Diputació de Barcelona va iniciar aquest programa l'any 2008 per impulsar l'ús de la bicicleta per part de la policia local. A l'any 2009 aquesta iniciativa es va estendre a d'altres serveis municipals i actualment, la cessió de bicicletes va adreçada tant als cossos de les policies urbanes com a altres serveis tècnics municipals. Des de l'any 2012, totes les bicicletes cedides són elèctriques.

La cessió de bicicletes als ajuntaments s'emmarca en una línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d'eficiència energètica que té la seva manifestació més clara en l'adhesió al Pacte dels alcaldes i en la lluita contra el canvi climàtic.

Previ a l'acte de lliurament, es va fer una sessió informativa als usuaris de les bicicletes, per explicar-los el seu funcionament i manteniment. Així mateix, va tenir lloc taula rodona sobre experiències municipals en l'ús de la bicicleta en la que hi van participar representants de diferents ajuntaments que van explicar les seves experiències en l'ús de la bicicleta per a diferents tasques en els seus municipis.

Bicicletes electriques 2