• Ara que fa més de mig any del canvi d´alcaldia, és un bon mo- ment per començar a fer un breu balanç. En aquests mesos hem continuat treballant intensament amb l´equip de govern pels veïns i veïnes de Sant Sadurní. Entre d´altres, podem destacar l´apro- vació del pressupost per a l´any 2018 que ascendeix a més de 15 milions d´euros.

    El passat mes de novembre vam obrir definitivament les portes de la nova biblioteca al Centre Cultural de la Plaça Nova. Aquest equipament ha estat una aposta decidida d´Esquerra Republica- na des de fa tres legislatures. Per transformar Sant Sadurní vam preveure la necessitat d´ampliar la biblioteca municipal, reutilitzar l´edifici de les antigues escoles i revitalitzar el centre del poble. A partir d´aquí vam planificar el projecte amb les aportacions dels agent implicats, buscant acords, consensos i el finançament necessari per tirar endavant el projecte.

    No ha estat una feina senzilla. La insistència i perseverança han permès ampliar el consens polític, els entrebancs burocràtics i les dificultats econòmiques. La bona gestió i la planificació han per- mès rebaixar la previsió inicial d´uns milions d´euros a poc més de 3 milions i cobrar el 100% de les subvencions sol·licitades (450 mil euros de la Diputació i quasi un milió a la Generalitat), mal els pesi a alguns grups municipals que porten un any asse- gurant que s´havien perdut subvencions. La bona gestió ha per- mès que el cost per les finances municipals sigui d´una cinquena part de les previsions inicials.

    No volem oblidar a les 2.152 persones que el passat 21 de desembre van votar Esquerra Republicana de Catalunya en unes eleccions imposades pel 155. Eleccions on el bloc republicà va mantenir la majoria parlamentària. Parlen de tornar a la normalitat però aquesta no tornarà fins que es respecti la sobirania del Par- lament, la voluntat popular, el retorn dels exiliats i l´alliberament dels presos polítics.