Publicació 15.12.2020
  • Les biblioteques de l'Alt Penedès i el Garraf engeguen per cinquè any consecutiu el concurs de lectura Puja al tren!

    Degut al gran èxit de participació de les darreres edicions, les biblioteques públiques de les dues comarques tornen a omplir les seves sales de llibres-estació que formen les línies lectores que més entusiasmen els joves: terror, humor, experiències, aventures i clàssics. El concurs sorgeix l'any 2016 del grup de treball PEGAinfantil (Penedès – Garraf), format per tots els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals de les dues comarques: Armand Cardona Torrandell i Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú; Josep Pla i Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes; Josep Roig i Raventós i Santiago Rusiñol de Sitges; Torras i Bages de Vilafranca del Penedès; La Biblioteca de Sta. Margarida i els Monjos; Ramon Bosch de Noya de St. Sadurní d'Anoia; Maria Àngels Torrents de St. Pere de Riudebitlles, la biblioteca Jaume Vila i Pascual de Gelida i els dos bibliobusos que donen servei, el Montau i El Castellot.

    I el 2018, s'hi adhereix la biblioteca Joan Sardà i Lloret de St. Quintí de Mediona. El grup de treball neix l'any 2013 amb l'objectiu de crear materials de producció pròpia que facilitin la realització d'activitats adreçades al públic infantil per tal de fomentar la lectura i, alhora, treballar de forma conjunta tot compartint recursos. El concurs, destinat als nois i noies d'entre 4t de primària i 1r d'ESO, vol fomentar actituds positives a l'entorn de la lectura en la franja d'edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors.

    El joc lector

    El joc lector comença el dia 9 de desembre i finalitzarà al mes de juny del 2021. Cada participant rebrà un mapa literari que l'acompanyarà al llarg de tot el període esmentat. En aquest mapa trobarà 5 línies de tren que el portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d'un llibre.

    Els bibliotecaris han elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin  engrescadores per al públic a qui van dirigides.

    Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la lectura. Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d'un premi literari.

    Aquest any, les biblioteques participants accepten el repte de tirar endavant el concurs Puja al Tren tot i la situació que estem vivint amb la Covid 19 i les limitacions que això suposa (ja que el contacte amb les escoles és més limitat, fet que dificulta fer-ne difusió). Tot i aquests inconvenients no volen deixar de promoure la lectura en aquesta franja d'edat i aposten per tirar el projecte endavant, amb la voluntat d'anar adaptant-nos segons les situacions que ens anirem trobant en aquest curs 2020-2021.

    puja al tren

  • Dates: 
    Del 9 de desembre del 2020 fins al 9 de juny del 2021
  • Horari: 
    Matins de dijous, divendres i dissabtes de 9:30 a 13:30, tardes de dilluns a dijous de 15:30 a 20:00
  • Lloc: 
    Biblioteca Municipal
  • Organitza:
    Biblioteca Municipal conjuntament amb les biblioteques de l'Alt Penedès i Garraf
  • Preu: 
    gratuit