Publicació 03.07.2017
  • No és cosa nova la que posem de manifest en aquest article: els carrers i les places de Sant Sadurní es troben deixats, per la manca de planificació i de gestió del Govern format per PCAT i ERC. A ningú se li escapa aquesta realitat, només cal sortir al carrer i donar una volta per la vila, o veure les queixes del veïns a les xarxes socials. Fa uns dies ens féiem ressò del mal estat en què es troba la plaça Ferrer i Bosch, el Barri Vilarnau, o el propi parc de la Bòbila, totalment deixat i abandonat, o la plaça al costat de l´escola Intermunicipal. Des del Partit Popular no podem assumir com es pretén des del govern atribuir la culpa d´aquesta deixadesa als propis veïns. La situació dels carrers, places, parcs i altres espais és la conseqüència d´una mala gestió per part del Govern Municipal.

    Per al 2017 Sant Sadurní d´Anoia té un pressupost de més de 13 milions d´euros dels què només es destina a Via Pública un 2%. Com podem tenir el poble net amb una partida tan petita? Salta a la vista que és impossible. Hem de recordar que el pressupost té una partida destinada exclusivament a manteniment de la via pública de 248.300 Euros. Una quantitat que no dóna capacitat per gestionar les necessitats de la via pública, en particular el manteniment de parcs, places i la neteja de carrers. No volem
    un Sant Sadurní brut i on cada dia hi ha més caigudes degut al mal estat de les voreres. Els veïns demanen poder passejar amb seguretat i que caminar per Sant Sadurní no sigui una cursa d´obstacles.

    Per això proposem: 1) Més inversió a la Via Pública, dotar de més partida pressupostària per a la neteja i el manteniment del carrers i les places. 2) Més planificació per evitar el caos i una actuació sense consonància. 3) Més gestió, implica passejar per veure com està el carrer, on hi ha mancances i les millores que s´han de fer. 4) Hem de tenir una zonificació de l´espai per saber quins punts són més problemàtics per tenir una acció directe i eficaç. 5) Hem d´incentivar als treballadors/es de la brigada
    municipal dotant-los d´eines i materials per desenvolupar la seva tasca. Ja han passat dos anys de les eleccions municipals, i ens trobem a l´equador de la legislatura amb un govern que no governa, que no té full de ruta i que té abandonat el carrer.

    Nosaltres tenim les mateixes ganes que tu per canviar i tenir un Sant Sadurní net, amb més seguretat, amb ajudes a les famílies i que sigui la veritable capital mundial del Cava. Nosaltres, com tu, ho volem perquè estimem Sant Sadurní.