Cartell "Avi et trauré d'aquí!"

Nova presentació del llibre Avi, et trauré d'aquí! (Saldonar edicions, 2019 i 2021) del capelladí Joan Pinyol que comptarà amb la intervenció del periodista del sadurninenc Jaume Recasens i Bel, periodista i autor de "Vides en temps difícils, sadurninencs als anys de guerra i postguerra" (2003) i "Somnis en paper, premsa i periodisme al Penedès republicà" (2011). Actualment, treballa a TV3.

Una vegada més, i ja en porta 57, Joan Pinyol donarà compte del periple que va seguir el seu avi Joan Colom Solé des que l´exèrcit de la República el va mobilitzar l´octubre de 1938 als seus 40 anys, la seva mort com a presoner dels franquistes a la Seu Vella de Lleida el març de 1939 i el posterior trasllat (el 21 de juliol de 1965) del seu cos entre més de 500 víctimes més al Valle de los Caídos sense que ho sabessin les famílies.

També detallarà la seva lluita de nom “Avi, et trauré d´aquí!” que va començar l´any 2008 i que ha donat nom al documental homònim del Sense Ficció de TV3 estrenat per la televisió catalana el 2013 i als dos llibres que ha escrit per explicar els fets i la seva determinació de treure l´avi del mausoleu franquista i portar-lo al cementiri de Capellades perquè reposi juntament amb la seva àvia. El de l´any 2019 i també el de 2021, en aquest darrer cas adreçat a les noves generacions i que s'acompanya d´una guia didàctica per treballar el tema a les aules.