Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert34ºC-20ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Inici | Serveis | Arxiu
Arxiu

 HORARI D'ESTIU DE L'ARXIU MUNICIPAL

Horari d'estiu de l'Arxiu 2024

SETMANA INTERNACIONAL DELS ARXIUS 2024

 Exposició "L'Hemeroteca de l'Arxiu Municipal" - del 3 al 29 de juny  

 INFORMACIÓ SOBRE LA COL·LECCIÓ HEMEROTECA 

HORARI DE L'ARXIU MUNICIPAL


El nostre horari d'atenció al públic és: dilluns de 08:00 a 18,30 hores, i de dimarts a divendres de 08:00 a 15:00 h. Es recomana demanar cita prèvia al tel.  662371576. 

Arxiu Municipal

L'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia és el servei que s'encarrega de gestionar, organitzar, custodiar, fer accessible a la ciutadania i dinfondre el patrimoni documental de Sant Sadurní d'Anoia. L'Arxiu conserva tota la documentació generada per l'Ajuntament i altres fons privats cedits per particulars, entitats i empreses.

Com a serveis especialitzat en la gestió i tractament de la documentació pública, també té com a funció definir, implementar i mantenir el sistema per la correcta gestió de tota la documentació municipal.

Per tal de guiar-vos en l´abast cronològic i temàtic de la documentació, podeu consultar el Quadre de Classificació.

Contacte:

Tel. 662371576

c/ De les Escoles, s/n

CP 08770

Sant Sadurní d'Anoia

SERVEIS

Accés als documents dels diferents fons documentals.   

Consulta a la sala de la biblioteca i l'hemeroteca auxiliar.

Assesorament i orientació en la recerca.

Assessoramennt a les àrees de l'Ajuntament en l'organització i tractament de la documentació, així com facilitar el seu accés.

Reproducció de documents.

Dipòsit de donacions i cessions de fons documentals de particulars.

Organització de visites i tallers per a grups.

Edició de publicacions i organització d'activitats de difusió.

QUADRE DE FONS

A l´Arxiu hi ha diversos fons documentals, i el seu abast cronològic va dels segles XVIII fins al XXI: 

Fons de l'Ajuntament de Sant Sadurní:

Agrupa la documentació produïda o rebuda per l'Administració municipal de l'Ajuntament en l'exercici de les seves funcions, des del 1752 fins a l'actualitat, tot i no ser continuat fins a finals del s. XIX.

Fons patrimonials:

Són els creats a partir de documents generats o rebuts per una família en motiu de l'Administració del seu patrimoni familiar. Actualment l'Arxiu conserva el Fons Ramon Bosch de Noya, que comprèn de 1580 al 1992, tot i que amb poca documentació dels segles XVI i XVIII.

Fons Institucionals:

Apleguen els documents d'institucions autònomes i independents però amb funcions públiques o d'interès públic. A l'Arxiu hi trobem el Fons de l'Hospital Fundació Ferrer i Sallès (1883-s.XX), antic hospital del municipi, on es conserva documentació diversa d'aquesta institució com: escriptures, factures, memòries, expedients, plànols, inventaris o actes entre altra documentació.

Fons de particulars, entitats i empreses: 

Agrupen documents de caràcter privat generats o rebuts per persones físiques o jurídiques concretes amb motiu de la seva activitat privada, professional, associativa o empresarial. Actualment s'ha ingressat el Fons Guilera i l'Associació de la Fil·loxera. 

Col·leccions:

Són documents que no ténen un vincle originari, sinó que han estat agrupats des per part d'una entitat, persona o institució. Destaca l'Arxiu Fotogràfic, on s'apleguen fotografies de diferents procedències, especialment les aportades pels ciutadans, i que comprenen des de finals del segle XIX fins a l'actualitat.

Hemeroteca auxiliar:

Publicacions del segle XIX-XX, algunes digitalitzades a https://xacpremsa.cultura.gentcat.cat

Biblioteca auxiliar:

Conté publicacions especialitzades de temàtica històrica i arxivística, tant de Sant Sadurní, com a nivell del Penedès i autonòmic.

Fons d'art:

Aplega obres artístiques adquirides gràcies a donacions de ciutadans, col·leccionistes privats, obres cedides pels propis artistes i també de la política d'adquisicions de la mateixa institució, amb datacions diverses que van del s. XIX fins als nostres dies.

*El nombre de fons o col·leccions pot augmentar fruit de nous ingressos.Quadre de Classificació 

La classificació facilita la identificació i la descripció de la documentació i el seu context, al nivell d´activitats i de processos, de manera destacada en la fase d´anàlisi de les activitats de l´organització i és crucial per a l´assoliment de resultats i per retre comptes en un context de transparència administrativa. L´eina clau per a la classificació i l´organització és el quadre de classificació, que agrupa les funcions i les activitats que es porten a terme.

La gestió dels documents i el seu arxiu implica identificar la informació, categoritzar els documents, retenir-los un període de temps especificat, efectuar la disposició dels documents que l´organització no està obligada a retenir, preservar una traça d´auditoria de totes les accions relacionades amb els documents, etc. Classificar els expedients administratius de manera lògica, des d´un punt de vista funcional, assegura que estan relacionats amb els processos, les activitats i les transaccions que documenten i a la mateixa organització que els crea. Aquesta classificació també fa que sigui més fàcil trobar-los i recuperar-los quan calgui, gestionar el seu accés i avaluar-los i disposar-ne d´acord amb la normativa.

Dades del servei

  

DESTAQUEM
Arxiu
Nou horari expo Hemeroteca
Del 3 de juny al 31 de juliol
 
Pujar al principi de la pàgina