Inici | Serveis | Arxiu
Arxiu

COMUNICAT DEL SERVEI D´ARXIU MUNICIPAL EN RELACIÓ A COVID-19

En relació a la situació creada pel Coronavirus, i seguint les indicacions de la Generalitat de Catalunya i d´aquest Ajuntament, us comuniquem que aquest Servei d´Arxiu Municipal adopta les següents mesures de contenció:

1.- Podeu fer les vostres peticions de forma telemàtica al correu electrònic: arxiu@santsadurni.cat

2.- Eviteu les consultes presencials, però en cas de ser necessàries, caldrà demanar cita prèvia al tel. 938910325 (Ext.5046), i només s´acceptarà un assistent per consulta.

L´horari de visita és de dilluns a divendres de 08:00 a 15:00 h. És obligatori l´ús de mascareta.  

Confiem que, ben aviat, us puguem tornar a atendre amb total normalitat.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Arxiu Municipal

L'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia és l'equipament responsable de recollir, organitzar, conservar i difondre la documentació que genera l'Ajuntament, i d'altres entitats locals i particulars.

OBJECTIUS

  • Vetllar per la conservació de la documentació municipal.
  • Garantir i facilitar el dret d´accés a la informació dels ciutadans.
  • Potenciar la recerca històrica.
  • Elaborar instruments de descripció per a la consulta dels documents.
  • Difondre la documentació del fons.

SERVEIS

Consulta dels fons documentals.   

Consulta de bibliografia local.

Consulta de l'arxiu fotogràfic.

Consulta de l'hemeroteca i biblioteca auxiliar.

contingut

A l´Arxiu hi ha tres fons documentals diferents, el seu abast cronològic va dels segles XVIII fins al XXI: el Fons de l'Ajuntament, que és el més ampli i on la major part de la documentació és administrativa; el Fons Ramon Bosch de Noya, investigador i historiador local que va cedir el seu fons a l´Arxiu; i, finalment, el Fons de l'Hospital Ferrer i Sallés.

A més a més, a l'Arxiu conserva un important fons fotogràfic de temàtica diversa (fires i festes, actes realitzats a la vila, personalitats, urbanisme, etc.

Quadre de Classificació 

La classificació facilita la identificació i la descripció de la documentació i el seu context, al nivell d´activitats i de processos, de manera destacada en la fase d´anàlisi de les activitats de l´organització i és crucial per a l´assoliment de resultats i per retre comptes en un context de transparència administrativa.   L´eina clau per a la classificació i l´organització és el quadre de classificació, que agrupa les funcions i les activitats que es porten a terme.

La gestió dels documents i el seu arxiu implica identificar la informació, categoritzar els documents, retenir-los un període de temps especificat, efectuar la disposició dels documents que l´organització no està obligada a retenir, preservar una traça d´auditoria de totes les accions relacionades amb els documents, etc. Classificar els expedients administratius de manera lògica, des d´un punt de vista funcional, assegura que estan relacionats amb els processos, les activitats i les transaccions que documenten i a la mateixa organització que els crea. Aquesta classificació també fa que sigui més fàcil trobar-los i recuperar-los quan calgui, gestionar el seu accés i avaluar-los i disposar-ne d´acord amb la normativa.

DESTAQUEM
L'Arxiu de Sant Sadurní ha estat una important font de documentació per l'autorVEURE MÉS
 
Pujar al principi de la pàgina