Us presentem les activitats de la setena edició del Cicle Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que dedica la seva atenció a les denominacions d'origen vitícoles catalanes, establint un maridatge de col·laboració entre la biblioteca de la Denominació d’Origen i un celler del territori.  Enguany el maridatge es durà a terme durant el mes d’octubre amb CAVA FONPINET, organitzant activitats de tot tipus al voltant del seu Cava Brut Nature Rosat Pinot Noir Reserva Ecològic. Per a l’ocasió també s’ha editat una placa de cava commemorativa.

Dimecres 2/10 a les 19:30

A la sala d’actes de la biblioteca
Acte obertura del cicle i lliurament del 5è Premi Celler de Lletres 2019
Inauguració de l’exposició “Vitis” aquarel·les d’Assun Savall

Diumenge 06/10 a les 12:00  

Al pati de la biblioteca
BIBLIOTEQUES AMB DO DURANT EL CAVATAST
Maridatge literari  amb la col·lecció Envinats de Vibop edicions, plaquettes que vinculen vi i cultura.
Amb el dissenyador gràfic Enric Satué, autor de Vins, vinets i vinasses, la historiadora Cristina Armengol, autora de A la taula amb Eiximenis. Com beure i menjar a l'Edat Mitjana, i l'editora Montserrat Serra.

Dimecres 9/10 a les 17:30

A les caves Fonpinet (carrer Joan Maragall, 14)
Hora del conte “Contes amb pa, vi i sucre” a càrrec de Jeep Gasulla
Per a famílies amb infants a partir de P4. Sense inscripció prèvia

Dijous 10/10 a les 19:30

A la sala d’actes de la biblioteca
Enigmes i jocs de paraules “Tastavins i tastamots” de Miquel Sesé. Aproximació a l'apassionant món del vi, combinant-lo amb tot un reguitzell de jocs de paraules. Entre tast i tast, entre explicació i explicació, els assistents jugaran amb enigmes de paraules relacionats amb els vins.

Divendres 11/10 de 17:00 a 21:00

A les caves Fonpinet (c/ Grècia, 4 – Polígon Can Ferrer)
Clubs de Lectura Segona Fermentació i Celler de Lletres
Visita de les caves i comentari de la novel·la “Terra aspriva” guanyadora del 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres, amb l’autor, l’escriptor Sebastià Bennasar

Dimecres 16/10 a les 19:30

A la sala d’actes de la biblioteca
“De vins i de mots” Recital de contes i conversa sobre l’origen de les paraules i les expressions del món vinícola. A càrrec de David Vila i Ros, escriptor, rapsode, professor i dinamitzador lingüístic

Dissabte 19/10 a les 09:30

Sortida des de la biblioteca
Caminada Familiar a la vinya. Aprendrem què és una vinya, què hi podem trobar, els aromes, els sabors, els sorolls tot jugant i experimentant. Per a famílies amb infants de 4 a 7 anys. Cal portar esmorzar i aigua. Cal inscripció prèvia a partir del 8 d’octubre al web www.santsadurni.cat/activitatsinfantils

Dimecres 23/10 a les 17:30

A la sala d’actes de la biblioteca
Bibliolab infantil “L’any de la vinya”
Taller de manualitats sobre el cicle de la vinya i les feines que s’hi fan. Per a nens i nenes de 8 a 12 anys. Cal inscripció prèvia a partir del 15 d’octubre al web www.santsadurni.cat/activitatsinfantils2

Divendres 25/10 a les 11:30

A la sala d’actes de la biblioteca
Sessió de Tast Comentat amb Cava Fonpinet
Amb professors i alumnes de l’Escola d’Enologia Mercè Rosell  i Domènech d’Espiells

Divendres 25/10 a les 19:30

A la sala d’actes de la biblioteca
Xerrada “El vi de la música”  a càrrec de David Puertas
Una xerrada-tast-audició sobre el paper del vi i del cava dins la història de la música clàssica

Dissabte 26/10 a les 23:30

A la biblioteca
Concert de Cloenda “Cava Sound” amb DJ Pam Pool
Electropop, hits en català, oldies, dance i patxanga music...

EXPOSICIONS

Al claustre “Vitis” aquarel·les d’Assun Savall
A les vitrines d’art “Un tast de Fonpinet”

nOTA DE TAST

BRUT NATURE ROSAT PINOT NOIR RESERVA ECOLÒGIC

Denominació d’origen: Cava
Certificació: Ccpae
Varietat: Pinot Noir
Collita: 2016
Criança: A partir de 24 mesos en ampolla a la cava
Alcohol: 11,5% vol
Contingut en sucre: Sense sucre afegit
Temperatura de consum recomanat: 6-7ºC
Fase visual: cava de color rosat pàl·lid i de baixa intensitat recordant al  salmó. Bona formació d’escuma i de mitja permanència. Rosari fi però constant i corona discreta i persistent.
Fase olfactiva: Nas molt intens amb records a la fruita vermella com la cirera i l’arboç. Alta multiplicació de CO2. Molt bona quantitat i qualitat.
Fase gustativa: En boca es mostra untuós, llarg i de molt bona estructura.
Post gust molt destacat, net, equilibrat i franc.