Publicació 12.01.2023
Els Reis d'Orient han lliurat totes les cartes escrites per tots els nens i nenes de Sant Sadurní a l'Arxiu per tractar-les i conservar-les

cartes reis arxiu

Un cop passades les festes nadalenques, i un cop complerts els desitjos dels nens i nens de Sant Sadurní, els Reis d’Orient han lliurat totes les cartes escrites per tots els nens i nenes de Sant Sadurní a l’Arxiu Municipal.

Aquest és el segon any que ingressen a l’Arxiu per tal de poder se tractades i conservades i el personal de l’Arxiu està realitzant las tasques de classificació i tria ja que de les 595 cartes que han ingressat, només s’acabaran guardant les més representatives pel seu contingut o per la seva originalitat.

El contingut de les cartes és molt variat, n’hi ha d’'scrites pels nens o amb l’ajuda dels pares en els casos d’infants més petits, de dibuixades, amb retalls de fotografies de joguines enganxades, amb caramels, però també n’hi ha algunes d’adults que envien els seus desitjos als Reis d’Orient.  També s’utilitzen formats molt diferents, des de les típiques cartes dels catàlegs de les tendes de joguina a cartes totalment personalitzades.

Un cop passa el motiu pel qual van ser creades, adquireixen una nova funció que és poder guardar una mostra representativa que el dia de demà serveixi per saber que demanaven els nens i nenes de Sant Sadurní en una època determinada. En la majoria de cartes es parla de joguines o objectes que marquen època i que ens parlen del que els hi agrada als infants i de les seves autoavaluacions de comportament. No obstant també s’hi poden trobar desitjos més emocionals on sovint es mostren certes inquietuds que ens parlen del context actual o d’altres que ens donen pistes com de com són les relacions familiars.

Un cop finalitzi el tractament d’aquestes cartes, es conservaran a l’Arxiu Municipal per tal d’ampliar i esdevenir testimoni de la història de Sant Sadurní d’Anoia.