Publicació 05.03.2023
parc de la Rambla
Aquests dies s'han iniciat els treballs preliminars d'estabilització i arranjament del mur i ampliació de la vorera del carrer Montardit

Aquests dies han començat els treballs d’arranjament i reforç del mur del parc de la Rambla que confronta amb al carrer Montardit i que suposa l’inici de les obres de remodelació integral del parc, un projecte que impulsarà una transformació molt notable d’aquest espai.

Aquesta intervenció preliminar, que compta amb un pressupost proper als 90.000 euros, consistirà en el reforç de la zona amb un nou mur d’escullera, a més del rebaix i anivellament de la plataforma per estabilitzar el sauló. També s’aprofitarà per eixamplar la vorera del carrer Montardit i es substituiran els arbres malmesos per noves espècies.

En una propera fase, que s’acometrà durant els propers mesos i que disposarà d’una dotació d’uns 335.000 euros, s’implementarà la transformació de l’àrea nord, amb el paviment de les zones de passeig, l’arranjament de l’entorn de l’àrea d’esbarjo per a gossos i la instal·lació de jocs biosaludables a la banda que dona al carrer Doctor Barraquer.

Una altra de les actuacions destacades d’aquesta segona fase serà el tancament perimetral del parc amb tanca de fusta i portes d’accés. Es reforçarà l’accessibilitat de l’espai i la seguretat, per tal de reduir els episodis d’incivisme del parc i millorar la convivència entre les persones usuàries i l’entorn, així com garantir el descans del veïns, especialment a les nits.

 Un parc més amable i obert a tothom

Totes aquestes intervencions tenen per objectiu actualitzar el disseny i ampliar els usos d’un parc que es troba en una zona molt cèntrica però que té una discreta penetració entre la ciutadania i un protagonisme baix com a espai de dinamització social del municipi.

El projecte suposarà una important aposta per fer del parc de la Rambla un punt de trobada, més amable, per a tot tipus de col·lectius i usuaris, alhora que més atractiu i que potenciï la celebració i organització d’activitats de lleure i cíviques.

A través d’una recuperació dels espais més malmesos i la incorporació de nous elements que realcin l’estètica del parc i l’integrin d’una manera definitiva al municipi, la voluntat és que el parc de la Rambla, amb una superfície total de 2,3 hectàrees, s’erigeixi en un dels espais públics de referència a Sant Sadurní.

El següent desenvolupament del parc comptaria amb un pressupost aproximat de 275.000 euros, per tal d’afrontar inversions com l’amplicació dels elements biosaludables, la millora de la zona de jocs infantils i juvenils, la transformació de la pista de bàsquet en una de multiesportiva, una zona de jocs d’aigua, a més de la plantació i renaturalització del parc i la reposició del mobiliari urbà.

Divendres, l’alcalde Ton Amat, acompanyat pels regidors de Via Pública, Pere Vernet, i d’Urbanisme, Xavier Rodrgíguez, van desplaçar-se fins al parc de la Rambla per fer un seguiment dels treballs i repassar els principals detalls de l’obra amb els responsables tècnics municipals.

El ple ordinari del passat mes de febrer va aprovar el projecte tècnic per a la reforma i adequació de la zona nord del Parc de la Rambla.