Publicació 09.02.2024
L'estalvi estimat d'octubre a gener ha estat d'uns 3.000 euros com a resultat de l'autoconsum

Els panells fotovoltaics instal·lats  sobre la coberta de l’Ateneu estan oferint ja en aquests primers mesos de funcionament, malgrat trobar-nos a l’hivern, un notable estalvi en el consum d’energia que consumeix l’equipament esportiu.

Des de la seva posada en marxa el darrer trimestre de l’any passat, la instal·lació, que compta amb 78 mòduls de plaques, ha generat més de 16,1 megavats hora (Mwh) d’energia, de la que un 25% s’aprofita per a l’autoconsum de la instal·lació i la resta s’ha subministrat a la xarxa.

Cal tenir en compte que el gruix de l’activitat esportiva i la demanda d’energia es realitza a les tardes i vespres i que en aquesta època de l’any les hores de sol es concentren al matí i primeres hores de la tarda. La previsió és que durant els propers mesos s’incrementi substancialment el consum directe d’energia fotovoltaica.

Amb tot, en aquests 4 mesos de funcionament ja s’ha registrat un estalvi d’uns 3.000 euros, que s’estima de l’energia fotovoltaica destinada a l'autoconsum que el pavelló ja ha deixat de demandar a la xarxa elèctrica. 

Properament l'Ajuntament impulsarà dues instal·lacions més per seguir ampliant el mapa fotovoltaic als equipaments municipals i avançar en l'autonomia energètica, amb el desplegament de plaques solars al Centre Cultural i a l'Escola La Pau, que també subministrarà servei a la llar d'infants L'Espurna. 

placa fotovoltaica Ateneu