Publicació 27.05.2024
Pineda de Mar puntes de coixí
Aquest diumenge l'alcalde Pere Vernet es va desplaçar fins a Pineda de Mar per a recollir el testimoni d'aquesta festa anual, que està previst se celebri el 25 de maig del 2025

L'alcalde, Pere Vernet, acompanyat pels regidors de govern Marta Castellví i Isaac Pedrola, així com diverses representants de l'Associació de puntaires de Sant Sadurní, es van desplaçar aquest diumenge fins a Pineda de Mar per a recollir el testimoni perquè Sant Sadurní esdevingui la propera seu de la Diada de la puntaire.

La trobada es preveu que se celebri a la capital del cava el 25 de maig de 2025 i es calcula que pugui aplegar més de 60 agrupacions de puntaires de tot Catalunya, a més d'una fira amb expositors i proveïdors del sector. Aquesta iniciativa, impulsada anualment per l'Associació Catalana de Puntaires, va commemorar a la localitat maresmenca la seva 37a edició.

L'Ajuntament de Sant Sadurní està valorant situar la fira i les diverses parades de les agrupacions que participaran en aquesta diada al voltant de la plaça del Pont Romà i la Rambla Generalitat. 

Les puntes de coixí són un art tèxtil que consisteix en elaborar filigranes fines i complexes. Amb origen a la Venècia del segle XVI, va ser introduït a Catalunya durant el XVII, esdevenint en gran indústria tèxtil entre els segles XVIII i fins mitjans del segle XX. Al Maresme van existir tallers de gran renom com la Casa Castells d’Arenys de Mar. Actualment l’ACP manté l’art transmetent-ne el coneixement amb trobades anuals arreu de Catalunya.

Sant Sadurní d'Anoia té l'honor de comptar amb Rosa Llopart, distingida com a mestra artesana de la punta per la Generalitat de Catalunya.