Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat32ºC-18ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 27.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Sant Sadurní acollirà la propera edició de la Diada de la Puntaire
Pineda de Mar puntes de coixí
Aquest diumenge l'alcalde Pere Vernet es va desplaçar fins a Pineda de Mar per a recollir el testimoni d'aquesta festa anual, que està previst se celebri el 25 de maig del 2025

L'alcalde, Pere Vernet, acompanyat pels regidors de govern Marta Castellví i Isaac Pedrola, així com diverses representants de l'Associació de puntaires de Sant Sadurní, es van desplaçar aquest diumenge fins a Pineda de Mar per a recollir el testimoni perquè Sant Sadurní esdevingui la propera seu de la Diada de la puntaire.

La trobada es preveu que se celebri a la capital del cava el 25 de maig de 2025 i es calcula que pugui aplegar més de 60 agrupacions de puntaires de tot Catalunya, a més d'una fira amb expositors i proveïdors del sector. Aquesta iniciativa, impulsada anualment per l'Associació Catalana de Puntaires, va commemorar a la localitat maresmenca la seva 37a edició.

L'Ajuntament de Sant Sadurní està valorant situar la fira i les diverses parades de les agrupacions que participaran en aquesta diada al voltant de la plaça del Pont Romà i la Rambla Generalitat. 

Les puntes de coixí són un art tèxtil que consisteix en elaborar filigranes fines i complexes. Amb origen a la Venècia del segle XVI, va ser introduït a Catalunya durant el XVII, esdevenint en gran indústria tèxtil entre els segles XVIII i fins mitjans del segle XX. Al Maresme van existir tallers de gran renom com la Casa Castells d’Arenys de Mar. Actualment l’ACP manté l’art transmetent-ne el coneixement amb trobades anuals arreu de Catalunya.

Sant Sadurní d'Anoia té l'honor de comptar amb Rosa Llopart, distingida com a mestra artesana de la punta per la Generalitat de Catalunya.

Pujar al principi de la pàgina