Publicació 25.06.2024
Del 2 al 14 de juliol al celler de La Fassina
 • expo 1a república

  L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ofereix l'exposició itinerant "Primera República, 150 anys després", impulsada pel programa de Memòria democràtica de l'Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona, qui dóna suport als ens locals en matèria de recuperació de la memòria democràtica contemporànea. 

  La I República Espanyola va tenir lloc entre el 1873 i 1874, va ser efímera i convulsa, però va ser l'embrió de molts projectes i esperances que s'acabarien materialitzant mig segle després durant la II República. 

  L'exposició consta de 12 plafons i estarà disponible al Celler de la Fassina de Can Guineu del 2 al 14 de juliol en l'horari habitual del Cava Centre: de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 16 a 18h, i el diumenge de 10 a 14h (a excepció del dijous 4 i dissabte 6 al matí que estarà tancat).

  En el marc de l'exposició, el dimarts 9 de juliol, a les 19h de la tarda, es realitzarà al mateix Celler de la Fassina de Can Guineu una conferència sobre la Primera República en què intervindran Carlos Moruno, Dr. en història Contemporània, i Joan Rossell i Medall.

  L'exposició l'organitza la Regidoria de Memòria Històrica i l'Arxiu Municipal, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l' Institut d'Estudis Penedesencs (IEP) i la Regidoria de Turisme. 

  Cartell exposicio