EXPOSICIONS

Inauguració de les exposicions: dilluns 5 de setembre a les 20 h a la Capella de l'Índex

Josep Bofill i Carme Albaigès. pintura i escultura

LLoc: Capella de l'Índex
Del 5 de setembre a l'1 d'octubre
Horari: del 6 a l'11 de setembre de 12 a 14 h i de 18 a 21 h, i a partir del 12 de setembre, laborables de 18 a 21 h i caps de setmana de 12 a 14 h i de 18 a 21 h.
Organitza: Regidoria de Cultura i Galeria Paqui Delgado

JOSEP BOFILL “...Humanista, crític amb les fal·làcies del progrés, Bofill decideix reimaginar la història a través d'aquests cossos tan poc eloqüents i, malgrat això, tan carregats de sentit. El nostre artista traça una paràbola plàstica de les cinc edats de l'home, de la dona, amb els rostres morts, contra el llindar d'un mil·leni ja allunyat d'estèrils dicotomies. Els seus estudis anatòmics fragmentaris, sobre els quals l'escultor compon petjades de geògraf, de músic – sempre Rostropovich- , col·lapsen qualsevol essencialisme. Davant d'aquests cossos et sents tant lliure com alleujats estan de la lluita per l'eternitat els seus bustos introspectius. La curiositat per descobrir els plecs i tons més foscos de l'ésser humà no falla mai a aquest narrador d'històries insolubles.”

CARMEN ALBAIGÈS “[Las figuras de Carmen Albaigès] son sátiras de la propia vida llevadas a cuerpos flácidos, deofrmados por las emociones como el absurdo y el esperpento de un nuevo fin de siglo. Hombres que se descarnan, monjes arropados en túnicas por donde únicamente asoma una cabeza paquidérmica, seres alienados en una sociedad histérica pero contenida. Algunos dejan reposar sus carnes de resina sobre sofás descomunales con los que se funden en laxa melancolía. Existencialismo por arrobas, confirmación de algo en estos caracteres de inolvidable ausencia, desgarros de intenciones que se paran en un silencio perturbador... Albaigès construye el drama de la vida, modela las ansias del artista y se sienta a esperar a que el volumen antropomórfico dé un paso en uno u otro sentido; es la risa o la burla, que ya nos depara un movimiento en escorzo.”

Textos d'Ángela Molina

“Ens fem la festa” Exposició de capgrossos, gegantons i bestiari del taller de la Montse Mateu

LLoc: Casal d'Entitats
Del 5 de setembre a l'1 d'octubre
Horari: del 6 a l'11 de setembre de 12 a 14 h i de 18 a 21 h, i a partir del 12 de setembre, laborables de 18 a 21 h i caps de setmana de 12 a 14 h i de 18 a 21 h.
Organitza: Regidoria de Cultura i Taller Montse Mateu

pintures a l'oli d'àngels puigmartí

LLoc: Cal Ferrer Nou (Vilafranca, 1)
De l'1 al 10 de setembre
Horari: d'11 a 14 i de 19 a 21 h

Organitza: Àngels Puigmartí

FIRA DE MENJARS DEL MÓN

Lloc: carrer Germans Sant Gabriel
Del 6 al 10 de setembre, de 19 h a 3 h 
Organitza: Regidoria de Cultura i Comissió de Festes.

Mostra de la cultura culinària de diferents països del món, per gaudir dels diferents sabors i aromes a través de tavernes i food trucks ambientades en diferents països i també la food truck del cava.