autocompost

Si es disposa d'un espai exterior al domicili, bé sigui en entorns urbans o rurals o en urbanitzacions, una bona opció per al tractament de la matèria orgànica és el compostatge casolà.

El compostatge casolà (o autocompostatge) és un procés que permet reciclar la matèria orgànica, fet que representa una disminució considerable dels residus que s'acumulen als abocadors i del cost que es deriva del transport dels residus cap a la planta de compostatge.

El compostatge domèstic aplica les tècniques de compostatge als residus orgànics originats en l'àmbit domèstic, principalment procedents de la preparació d'aliments, de la recollida de residus humans o animals, i del manteniment d'una horta i/o jardí particular. Només abasta el tractament de residus que no són perillosos. S'utilitzen tècniques senzilles, basades principalment en l'ús de compostadors i l'acció de diferents organismes vius sobre els residus. El resultat del compostatge domèstic és un producte anomenat compost que té múltiples aplicacions per a l'adobatge natural i el tractament dels terrenys.

En el següent enllaç es pot consultar un manual de compostatge editat per la Mancomunitat Penedès Garraf.