RÓdio Sant SadurnÝ

AVUI: Intervals de nuvolositat amb pluja escasa 21║C|8║C
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

NotÝcies
Trobada anual amb la premsa: balanš 2021 i projectes de futur
En els propers dies s'ha de produir el relleu a l'alcaldia establert en l'acord de govern

×  
Roda premsa govern Sant Sadurní Roda premsa govern Sant Sadurní

Aquest divendres el govern de l'Ajuntament de Sant Sadurní ha celebrat al Centre Cultural la trobada de final d'any amb els mitjans de comunicació comarcals, en què l'alcalde, Josep Maria Ribas i el primer tinent d'alcalde, Ton Amat, han repassat les principals accions dutes a terme durant l'any 2021 i les principals inversions per a l'any vinent. Un dels punts destacats de la trobada ha estat quan l'alcalde ha anunciat la seva renúncia al càrrec dimecres vinent per tal que Ton Amat agafi el relleu com a batlle, tal i com consta al pacte de govern.

Josep Maria Ribas ha explicat que renunciarà a l'alcaldia en un ple extraordinari que es celebrarà el proper 15 de desembre i que en el mateix ple explicarà si continua en política municipal després de divuit anys i mig a l'Ajuntament, al capdavant d'ERC: "és una decisió molt meditada i que finalment anunciaré dimecres al Ple; ha estat per a mi un plaer ostentar l'alcaldia de Sant Sadurní. Sempre he intentat estar al servei de la ciutadania"

Ton Amat, que encapçala la llista de Junts per Sant Sadurní, ocuparà l'alcaldia del municipi fins al final del mandat, tal i com van pactar les dues formacions en formar govern.

BALANÇ DE L'ANY I NOUS PROJECTES

Josep Maria Ribas ha començat el balanç de l'any recordant que la COVID encara és molt present en el dia a dia i ha demanat precaució a la ciutadania.

L'alcalde ha detallat les principals inversions i accions que s'han dut a terme durant el 2021 com el nou Arxiu Municipal i l'Escola d'Adults, que han obert portes al Centre Cultural; l'arranjament del passatge Sant Eulàlia; o el traspàs a la Generalitat de l'Intermunicipal. També ha fet un apunt a les ordenances fiscals per al 2022, que s'han incrementat un 5% en l'apartat d'impostos i ha justificat l'increment de la taxa d'escombraries en un 20%, afegint que Sant Sadurní continua sent el segon municipi del Penedès amb la taxa més baixa. També ha anunciat que l'Ajuntament té unes finances molt sanejades i que el pressupost municipal per al 2022 es portarà al ple del 21 de desembre, un pressupost d'uns 15 milions d'euros dels quals 7,7milions estan destinats al capítol 1 (personal).

Pel que fa a les inversions per a l'any vinent Ribas ha destacat els llargament reclamats vestuaris del camp de futbol, ara ja en fase de licitació i que seran la primera fase d'una remodelació integral de la zona esportiva, a banda de la construcció del també reclamat pavelló esportiu, més a llarg termini;  la remodelació de la Casa dels Avis, en la qual s'invertiran 900.000 euros per reformar el 60% de l'equipament; l'adquisició per part de l'Ajuntament d' uns terrenys al costat del cementiri de Monistrol per arranjar i ampliar el cementiri; o la remodelació de la plaça del Pont Romà, que s'inunda quan plou molt.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme i Comerç, Ton Amat, ha fet també balanç "la realitat és tossuda, la Covid ens ha fet fer un màster accelerat de com funciona un ajuntament" i ha fet repàs per les inversions previstes per al 2022, a les quals ha afegit la millora de la pista exterior i entorn de l'Ateneu, així com la del parc Lluís Companys, per recuperar dues zones idònies per a la pràctica esportiva; el canvi de lloc de la parada del bus; la millora dels espais de jardineria i mobiliari del poble: "Des de l'inici de mandat teníem clar que tan important és fer noves inversions com cuidar i mantenir les que ja tenim".

Amat també ha destacat que aquest any s'ha obert el nou Cavacentre, reivindicant La Fassina de Can Guineu com un pol d'atracció de turistes i de promoció econòmica i del territori; l'obertura al poble del pati de Can Guineu per mitjà de la col·laboració amb Elisava, com a primer pas del debat sobre els usos de d'aquest equipament clau per al municipi; la iniciativa de la regidoria de Patrimoni de fer exposicions periòdiques a La Fassina, així com una col·lecció de llibres breus per posar en valor el patrimoni municipal.

L'aposta forta en polítiques d'habitatge; el debat que es durà a terme amb els actius implicats sobre quin ha de ser el model de Cavatast per als propers anys; i l'esforç intern que s'està fent des de l'Ajuntament per tirar endavant la transformació cap a una administració electrònica i millores en els processos organitzatius són altres de les iniciatives que ha posat en valor. 

El futur alcalde i regidor de Comerç ha reivindicat la tasca d'aquesta regidoria que, junt amb Som Sant Sadurní, ha dut a terme diverses campanyes per dinamitzar el comerç local i de proximitat i ha anunciat la realització d'un estudi per millorar el teixit comercial del municipi: "Voldria que recordéssim que el comerç local va estar al costat de la gent durant l'etapa més dura de la pandèmia, per tant ara hem d'estar nosaltres  al seu costat. Comprem al comerç local, que dóna vida al carrer".

L'acte ha acabat amb les preguntes dels i les periodistes que hi han assistit.

balanç premsa

PUBLICAT EL 10.12.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nic