Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Descobert 19ºC|7ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Codorniu cedeix plànols originals i inèdits al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
L'acte de signatura s'ha dut a terme aquest dimarts al celler, amb la participació de l'alcalde, Pere Vernet, i l'historiador i exalcalde, Carles Querol

Codorníu, el celler més antic del país i creador del cava, ha cedit més de 30 plànols originals i inèdits dels arquitectes Josep Puig i Cadafalch i Lluís Bonet i Garí, deixeble de Gaudí, al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

L'acte s'ha celebrat aquest dimarts al matí al celler sadurninenc, amb la presència de l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Pere Vernet; el degà del COAC, Guillem Costa i Calsamiglia; i el CEO del grup Raventós Codorníu, Sergio Fuster; i membres de l’associació Amics de Puig i Cadafalch, com la regidora de Cultura de Sant Sadurní, Marta Castellví, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, entre d'altres. També ha intervingut l'exalcalde i historiador, Carles Querol, que ha recordat alguns passatges de la història de la construcció de les caves i la relació entre Puig i Cadafalch i Manuel Raventós.

Es tracta de plànols de gran valor històric i artístic dels edificis modernistes del celler Codorníu a Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona), projectats per l’arquitecte i construïts entre 1902 i 1915. Un conjunt considerat una joia del Modernisme català i reconegut com a Bé d'Interès Cultural i Monument Històric-Artístic Nacional.

Datats entre finals del segle XIX i principis del XX, els plànols mostren de forma inèdita part del conjunt arquitectònic de Codorníu, com el Celler Gran (espai icònic del Modernisme català), el Porxo de  les Premses i la casa pairal de Can Codorníu, on els Raventós van viure fins als anys 80. Però, com passa amb altres obres de Puig i Cadafalch, també hi ha plànols amb propostes que no es van arribar a construir mai, probablement per decisió de Manuel Raventós, que va seguir el projecte al detall. Ara, els documents quedaran custodiats al COAC i es podran consultar de forma pública.

codorniu

PUBLICAT EL 06.03.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic