Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Molt ennuvolat 21ºC|11ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
balanç 1
Balanç de l'any en la trobada anual amb la premsa
L'alcalde, Josep Maria Ribas, i el primer tinent d'Alcalde, Ton Amat, han explicat els principals projectes de cara a l'any vinent

Aquest dilluns el govern de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha celebrat la tradicional trobada de final d'any amb els i les periodistes dels mitjans de comunicació comarcals, en què s'ha fet un repàs de les principals accions dutes a terme durant l'any 2019 i s'ha explicat alguns dels principals projectes de cara a l'any vinent.

La trobada s'ha celebrat al Centre Cultural i l'han encapçalada l'alcalde, Josep Maria Ribas, i el primer tinent d'alcalde, Ton Amat, en nom de la resta de regidores i regidors del govern. Tots dos han començat posant l'èmfasi en el fet que la majoria de persones del nou govern són noves i que aquest inici de mandat ha estat d'adaptació i intens treball per fer-se seus els projectes ja iniciats i tirar-ne endavant de nous.

Josep Maria Ribas ha esmentat breument el fet que el Ple va aprovar les Ordenances Fiscals per al 2020, les quals han incrementat només l'IPC en algun Impost com l'IBI i l'IAE; ha recordat que enguany la regidoria de Cultura "ha editat un programa per Fires i Festes amb un nou format i contingut i molt més col·laboratiu, que tindrà continuïtat els propers anys"; i ha avançat que la setmana vinent es produirà finalment la recepció de les obres del vas petit de la piscina, "les quals han topat amb molts problemes per detectar l'origen de les filtracions d'aigua, fet que les ha endarrerit molt".

Educació, Via pública i Urbanisme

L'Alcalde també ha posat molt d'èmfasi en la tasca que s'està duent a terme des de la regidoria d'Educació per acabar amb la segregació escolar, un tema que preocupa molt el govern: “El regidor d'educació està en contacte amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat perquè aquest problema l'hem d'arreglar des de la base, des del moment en què els pares i mares escullen l'escola; s'intentarà que tots els centres tinguin el mateix nombre de places i que no siguin ampliables, que voldrà dir que totes les escoles tindran els mateixos alumnes per curs”. Ribas ha explicat que també es s'està prioritzant les inversions a l'escola La Pau amb la intenció de revertir les dinàmiques que la fan un dels centres amb  més segregació escolar.

En aquest sentit també ha destacat que durant l'any 2020, i amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis, es remodelarà diversos parcs infantils de la vila i també els patis d'algunes escoles, entre elles La Pau: onze actuacions amb un import total de 190.000 euros.

Altres dels projectes per al 2020 són la urbanització del Ps. Santa Eulàlia, l'únic carrer del municipi que resta per asfaltar i la segona fase de les obres al Centre Cultural, que acollirà l'arxiu i l'Escola d'Adults, dues obres que està previst que comencin el primer trimestre de l'any vinent; una inversió de Fons europeus (FEDER) per canviar la il·luminació de la via pública i fer-la més sostenible; la remodelació de la part baixa de la Rambla Generalitat, on s'ubicarà la parada d'autobusos i de taxis, per incrementar la seguretat de vianants i passatgers; i la remodelació dels vestuaris del camp de futbol, que és l'obra més costosa pel que fa a la inversió. Les obres per ampliar el cementiri en una vuitantena de nínxols i la remodelació de zones com la plaça del Pont Romà per evitar inundacions en moments de fortes pluges són dues altres inversions previstes per al 2020.

Voluntat de canvi de dinàmiques: Turisme i Recursos Humans

El primer Tinent d'Alcalde i regidor de Recursos Humans, Noves Tecnologies, Promoció Turística i Comerç, Ton Amat, ha reiterat que el fet que la majoria de regidors i regidores de l'equip de govern siguin nous aporta beneficis i algun obstacle "Som gent que venim amb ganes, amb ganes de canviar coses, de canviar dinàmiques, de motivar el personal que treballa a la casa, el que passa és que els que ja tenen l'experiència saben com sortejar les coses més ràpidament i els que venim de nou veiem que les coses no són tan fàcils com aparenten. Però una de les coses que ens hem proposat com a govern és muscular la part central d'aquesta casa perquè la màquina funcioni molt millor"; també ha destacat la voluntat d'iniciar la inversió des del minut zero, malgrat que moltes de les obres previstes són de gran envergadura i requereixen el seu temps.

Amat ha explicat que “venim d'un cap de setmana mogut" amb el Tast de torrons i Cava, que amb una cinquantena d'assistents ha funcionat molt bé per ser el primer any i amb una nova edició d'hivern del Cavamarket”. També ha posat l'èmfasi en els canvis exitosos que s'han implantat aquest 2019 en el Cavatast, "amb la voluntat que el visitant de la fira marxi amb bones sensacions i gaudeixi de l'espai i dels tastos de cava i gastronomia; uns canvis que han estat possibles gràcies a l'esforç de tot l'equip de Turisme".

I un últim projecte turístic en marxa: la remodelació museística del CIC Fassina, que es realitzarà amb fons FEDER i que esperen tenir llesta pel proper Cava tast, amb la voluntat també de continuar donant vida a l'edifici de La Fassina, on cada vegada s'hi duen a terme més activitats.
El regidor també ha fet un apunt sobre el projecte d'extensió de WIFI a totes les places del municipi, una inversió també de fons europeus.

I pel que fa a la regidoria de Recursos Humans “treballem intensament amb la voluntat de desencallar i tirar endavant temes que estan pendents des de fa força temps, una tasca complexa i que requereix bona entesa i treballar discretament i amb calma”.

Els i les periodistes dels mitjans comarcals han acabat la jornada conversant amb els representants del govern sadurninenc.

Podeu escoltar l'àudio a Ràdio Sant Sadurní:

balanç 2
PUBLICAT EL 16.12.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic