Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Cobert amb tormenta i pluja escasa 17ºC|8ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Sansakultura
Es presenta el projecte 'La Casa de les Arts i la Cultura' a Can Guineu
Sansakultura el presentarà al procés participatiu que ha convocat l'Ajuntament amb la voluntat de convertir Can Guineu en un espai cultural

L'associació Sansakultura (antic Espai Can Guineu), formada per persones a nivell individual i col·lectiu que treballen per obrir nous espais artístics i culturals, va presentar el passat diumenge dia 19 la seva proposta per a l'edifici històric de Can Guineu. L'acte, celebrat al pati de Can Guineu, va comptar amb una nodrida representació d’entitats de la cultura i d'artistes locals que van voler donar suport a la proposta.

El projecte, en el que fa mesos que l'entitat està treballant, es presentarà al procés participatiu que ha engegat el consistori sadurninenc i en el que els promotors esperen comptar amb un ampli suport popular.

Un projecte treballat i ambiciós

Els promotors del projecte volen convertir l'antiga casa pairal de Can Guineu en un centre cultural i artístic que esdevingui un referent comarcal amb un projecte ambiciós que aculli l'Escola Municipal de Música, un petit auditori, espais de residència per a artistes i espais polivalents per a l'exposició, l'aprenentatge i exhibició de diferents disciplines artístiques i culturals. Des de Sansakultura, que ha treballat el projecte colze a colze amb entitats i agafant exemples d’altres espais similars, consideren que un equipament d'aquestes característiques pot suposar un revulsiu per a la vida cultural del municipi i que l'aposta per aquest projecte significaria un salt qualitatiu en la producció i l'ensenyança cultural i artística de la vila.

Així mateix, des de Sansakultura aposten per dur a terme aquest projecte mantenint la idiosincràsia pròpia de l'edifici, declarat Bé Cultural d’Interès Local, tal i com s’ha fet en projectes similars com L'Artesà del Prat de Llobregat, el Centre de les Arts de l'Hospitalet o l'Ateneu Harmonia de Barcelona. Altres exemples consultats pels promotors del projecte han estat l'Escola Municipal d'Arts de Santa Perpètua de la Mogoda, el Convent de les Arts d'Alcover o Can Xerta de Sant Pere de Riudebitlles.

Un espai viu

Un dels aspectes que ha tingut en compte el projecte presentat per Sansakultura és la voluntat de convertir Can Guineu en un equipament obert al poble, per tal de que els sadurninencs i sadurninenques en puguin gaudir i garantir l’ús públic d'aquest equipament. Per això, des de l’entitat aposten per ubicar-hi l'Escola de Música, un equipament ja consolidat, en el que hi interactuen centenars de persones entre alumnes i famílies, i que no ha pogut créixer més degut a les limitacions d'espais de la seva actual ubicació. En el mateix sentit, el projecte també contempla la ubicació d’una cantina o espai gastronòmic que permetria una circulació constant de persones per l'equipament, tal i com ja es fa en altres instal·lacions d'aquestes característiques.

Una mancança estructural

Des de Sansakultura s'ha subratllat que aquest projecte vol contribuir a solucionar una mancança estructural del municipi en el que fa anys que des del mateix Ajuntament es reconeix un dèficit històric d’equipaments culturals. Des de l'entitat afirmen que amb l'impuls de la Casa de les Arts i de la Cultura de Can Guineu es solucionaria en bona part aquest dèficit d'equipaments que caldria complementar amb la reobertura d’un dels teatres de la vila.

[Nota de premsa Sansakultura]

PUBLICAT EL 20.09.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic