Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat 21ºC|12ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
pontriera
Estudi de millora del pont de Can Mas de la Riera
Els treballs tenen com a objectiu estudiar les alternatives per millorar la funcionalitat i la mobilitat en aquest punt

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi de millora del pont de Can Mas de la Riera. Es tracta d’una obra construïda sobre la riera de Lavernó als anys 80 per una subcontracta de Renfe per accedir a les vies del ferrocarril i fer treballs d’estabilització, però ara ha esdevingut també l'accés principal a la masia del segle XVIII, adquirida per l'Ajuntament l'any 1981 amb l'objecte de crear-hi un equipament municipal on desenvolupar activitats culturals i concerts.

El treball realitzat té per objecte fer un estudi del pont, avaluar la capacitat hidràulica i estudiar les alternatives possibles per millorar-ne la funcionalitat. Així, s’han estudiat tres alternatives amb un cost d’actuacions que s’han valorat en 104.250 euros. Una primera alternativa consisteix en canviar el taulell per un altre amb un cantell menor, la segona es basa en aprofitar la ubicació dels estreps del pont i aixecar la rasant, i una tercera proposa una ubicació nova que permeti el drenatge de l’avinguda de cinc-cents anys de període de retorn, com es calculen les noves infraestructures.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

PUBLICAT EL 10.11.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic