Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Descobert 16ºC|0ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
ERC rdp
ERC aposta perquè Can Guineu esdevingui el pol dinamitzador de la vida social i cultural del municipi
Els republicans volen que sigui un espai de trobada intergeneracional pels sadurninencs i sadurninenques

La secció local d’Esquerra Republicana i del Jovent Republicà Sant Sadurní ha presentat en una roda de premsa la seva proposta pel procés participatiu que ha de definir els usos de l’edifici històric de Can Guineu. Basat en els criteris de sostenibilitat, impacte social i la facilitat de la gestió aposten per la dinamització de Can Guineu com a espai intergeneracional i de referència per la vida social, cultural i econòmica a la vila, alhora que pretenen fer possible l’optimització dels espais de titularitat municipal.

Aplegar en un mateix lloc cultura, art i participació ciutadana per joves i per grans, des d’una òptica pragmàtica i fugint d’equipaments que puguin acabar en desús és la intenció dels republicans. Per això, posen l’accent en les necessitats comunes, definint un espai que interpel·li a cadascun dels sadurninencs i sadurninenques, on anar a passar una bona estona, relacionar-se, compartir, ensenyar i aprendre.

Per fer-ho, el projecte proposa la incorporació a Can Guineu dels següents equipaments: el casal social de la gent gran, un espai de formació i de trobada pels i les joves, el que ara es coneix com a l'Índex, el Casal d’Entitats, un espai on totes les associacions puguin trobar-se, sales polivalents per a la creació cultural de diferents disciplines artístiques, sales d’exposicions, un bar-cafè a l’interior obert a tots els públics, que esdevingui punt de trobada i connector de la resta d’espais, les instal·lacions de Ràdio Sant Sadurní i els serveis de Cultura, Joventut i Cooperació, motor de la vida social i cultural a Sant Sadurní.

Tanmateix, aposten per una reorganització dels equipaments que estan en funcionament actualment. Per una banda, l’Escola de Música municipal és un dels pilars de l’educació cultural i artística de la vila. És per això que consideren que ha arribat el moment de fer un pas endavant en la millora de l’espai que l’alberga. Amb la inclusió dels serveis de Joventut, l’espai jove i la ràdio municipal a Can Guineu, s’allibera un espai emblemàtic, l’edifici de l’Índex. D’una vegada per totes, l’Escola de Música municipal disposarà d’un edifici propi amb múltiples sales, una capella per petits recitals i un gran pati que serà un espai únic per gaudir de la música de la canalla de Sant Sadurní.

Així doncs, des d’ERC Sant Sadurní consideren que “després de molts anys en una situació de deteriorament, Sant Sadurní disposa de l'oportunitat de tornar a donar vida a un espai emblemàtic com és Can Guineu, tot fomentant la participació extensiva i col·laborativa de la ciutadania”.

[Nota de premsa ERC Sant Sadurní]

PUBLICAT EL 01.12.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic