Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Molt ennuvolat 32ºC|17ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
cup
La CUP denuncia que s'ha superat la primera etapa del mandat sense un model de poble clar per part del govern
Acusen el govern de falta de planificació i de projecte a llarg termini

El passat dissabte 18 de desembre es va consumar el relleu a l’alcaldia de Sant Sadurní amb la presa de possessió del cap de llista de JxCat, Ton Amat. Com ja va fer en el ple de renúncia de Josep Maria Ribas, la CUP es va mostrar molt crítica amb l’evolució del govern a qui acusen de manca de model de poble i de falta de planificació.

Des de la formació de l’esquerra independentista es considera que durant la primera etapa del mandat, el govern de Ribas ha tingut un caràcter marcadament conservador en matèria social i econòmica que no sembla que hagi de canviar amb el relleu a l’alcaldia ja que des del partit del nou alcalde ja han mostrat reticències en elements que són transcendentals per la CUP com la implementació de la tarifació social, la municipalització de serveis o l’augment de la pressió fiscal a les grans empreses i rendes més altes.

La CUP ha retret al govern sadurninenc que no hagi estat valent alhora d’afrontar els grans reptes de municipi com la reforma fiscal que permeti augmentar els recursos públics o la necessitat d’un pla d’equipaments que els cupaires reclamen des de 2015. Així mateix els cupaires han reclamat obrir un debat estructural sobre el model de poble i han acusat al govern d’ERC i Junts de ser massa continuistes en una aposta monotemàtica i depenent de la gran indústria del cava, que ha fracassat en els darrers anys tal i com demostra el fracàs absolut del CIC Fassina, ara Cava Centre, i l’estancament del Cavatast. Una via fracassada, la de l’aposta monotemàtica pels interessos de les grans empreses del cava, que Junts pretén seguir reproduint, insistint per exemple, en replicar el model fracassat del CIC Fassina a l’edifici de Can Guineu.

Les apostes de la CUP fins a finals de mandat
La CUP, malgrat que es considera molt lluny de l’actual govern, ha estès la mà per seguir treballant en les grans apostes de poble que considera prioritàries d’ara fins a finals de mandat. Per una banda, fer front a l’emergència habitacional, àmbit en que la CUP recorda que falten 100 pisos de lloguer social al municipi i en el que cal fer un seguiment de l’efecte de la regulació dels lloguers. D’altra banda, la CUP també situa com a prioritats d’aquesta darrera part del mandat la culminació del procés participatiu de Can Guineu, la realització de les obres de la zona esportiva d’acord amb les necessitats de les entitats que l'utilitzen i començar a treballar en la rehabilitació d’un teatre municipal. A més a més, la CUP reclama al govern que afronti amb valentia alguns dels problemes estructurals que pateix el municipi com la segregació escolar, la necessitat d’una reforma fiscal en clau progressiva, la necessitat de polítiques feministes, la transició energètica o la defensa de la llengua.

[Nota de Premsa CUP]

PUBLICAT EL 21.12.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic