Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Cobert amb pluja 21ºC|11ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
FLL
Vedruna Sant Sadurní, premi a l'excel·lència en l'enginyeria a la First Lego League
L'equip ha creat una cinta transportadora de paquets amb un arc

Per desè any consecutiu l'escola Vedruna Sant Sadurní guanya un premi en el torneig de robòtica. L'equip VEDROB'S aconsegueix el Premi al Projecte científic per la seva excel·lència en l'enginyeria.

La First Lego League és un torneig que se celebra en l'àmbit mundial (més de 90 països) entre equips de joves de 10 a 16 anys i que consisteix en una competició en tres fronts: un torneig de robòtica amb material de la marca Lego en el que es resolen reptes mecànics i de programació utilitzant un robot fabricat pels alumnes, un projecte científic/tecnològic que els joves desenvolupen, presenten i defensen davant un tribunal i una exposició dels valors adquirits gràcies al treball en equip.

El tema proposat aquest any a la First Lego League ha estat: Cargo Connect. El repte era dur a terme un projecte que busca com millorar l'emmagatzematge i transport de mercaderies.

La solució guanyadora has estat la CMPU, Cinta Mesuradora de Productes per Ultrasons. Una solució econòmica, útil i eficaç per mesurar el pes volumètric dels paquets.

La idea proposada per l'equip de robòtica del Vedruna Sant Sadurní es basa en una cinta transportadora de paquets amb un arc, que té col·locats estratègicament una balança, sensors d'ultrasons i un programari que detecta, classifica i mesura els productes per empaquetar-los amb la mínima despesa de materials, esforços humans i temps. La forma d'arc ens permet tenir una estructura on posar els sensors que permeten mesurar el paquet en tres dimensions utilitzant els tres eixos cartesians. Hem realitzat un model amb sensors d'Arduino.

L'equip NanoVERC's va quedar en la quarta classificació del rànquing general de la competició en joc del robot. Aquesta posició es tracta d'una classificació molt alta i que efectivament reafirma l'equip com a joves promeses de l'escola. Cal destacar que l'equip està format per alumnes de Primària.

L'equip de VEDROB's està format pels següents participants: Aran Aguiar, Jan Batalla, Roger del Rio, Marc Herrero, Pau Parera i Aina Vilaseca. Els participants de l'equip NanoVERC's són: Xesca Mata, Pau Lamela, Pau Crego, Pau Mantas, Martí Cano i Martí Esteve. L'equip de monitors (Èlia Cascalló, Marc Florido i Montse Vilella) i l'escola volem compartir amb vosaltres aquest èxit que representa una justa recompensa a tota la il·lusió, dedicació i l'esforç emprats.


[Nota de premsa Vedruna Sant Sadurní]

PUBLICAT EL 21.03.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic