RÓdio Sant SadurnÝ

AVUI: Descobert 28║C|12║C
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

NotÝcies
Descartat el trašat del Quart Cinturˇ per la plana del PenedŔs
TambÚ anuncia la construcciˇ d'un 4t carril a l┤AP-7 entre el Vendrell i el Papiol i la connexiˇ de la sortida Vilafranca centre en direcciˇ Tarragona

rdp 4t carril

Xavier Flores, secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha explicat primer als alcaldes i alcaldesses, entre els quals l'Alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat, i després en roda de premsa al Consell Comarcal de l’Alt Penedès les propostes per a la millora de l’autopista AP-7 i la seva connexió amb les autovies A-2 i B-40.

Des que va finalitzar la concessió de les autopistes i es van eliminar els peatges, el tràfic de vehicles s’ha incrementat en un 15 % i el tràfic de vehicles pesants s’ha incrementat entre un 50 % a l’AP-7 i en un 100 % a l’AP-2. Això ha provocat que el tràfic a l’AP-7 sigui molt dens, al límit de la seva capacitat, i que hi hagi retencions durant les operacions sortida, quan hi ha un accident o quan algun vehicle s’ha d’aturar al voral.

Per aquests motius, el Ministeri de Transports licitarà durant el 2022 la redacció del projecte i l’estudi informatiu corresponent per construir un quart carril de 3,5 m d’amplada, en ambdós sentits, entre el Vendrell i el Papiol (50 Km), i per fer un voral en condicions a banda i banda de l’autopista. També es construiran sortides al Vendrell i a Banyeres del Penedès i la sortida de Vilafranca centre s’adaptarà perquè pugui funcionar en direcció Tarragona (amb la qual cosa les carreteres C-37 Manresa-Igualada i C-15 Igualada-Vilafranca-Vilanova també enllaçaran amb l’AP-7 en direcció Tarragona). Xavier Flores ha afirmat que amb aquesta ampliació “el tràfic passarà de congestionat a fluid i l’autopista serà molt més resilient”.

El secretari general d’Infraestructures també ha explicat que durant el 2022 es licitaran també la redacció del projecte i l’estudi informatiu de la connexió de l’AP-7 amb les autovies A-2 Lleida-Barcelona i B-40 Abrera-Terrassa (quan s’obri a la circulació).

Aquesta connexió es farà passant pel Baix Llobregat (entre Martorell i Sant Esteve Sesrovires), amb la qual cosa es descarta la solució de diagonalitzar el traçat i travessar la plana del Penedès. Flores ha definit aquest traçat com a “menys agressiu, més pràctic i menys costós”.

La connexió millorarà molt la permeabilitat i la mobilitat a la 2a corona metropolitana i evitarà passar per Barcelona. La inversió necessària per millorar i construir aquestes infraestructures serà de 200 MEUR aproximadament i el manteniment anirà a càrrec del Ministeri de Transports.

Els alcaldes i alcaldesses i els presidents dels consells comarcals de l’Alt i el Baix Penedès assistents a la presentació han valorat molt positivament les propostes, especialment la decisió de descartar el traçat del 4t Cinturó per la plana del Penedès, perquè dona solució a les necessitats de mobilitat del Penedès sense afectar un territori de gran valor paisatgístic i agrícola.

Ricard Font, secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, ha valorat positivament les propostes del Ministeri de Transports, perquè “són una solució adequada des del punt de vista de la mobilitat. La connexió de l’AP-7 al Baix Llobregat farà que la Generalitat pugui aprovar el Pla Territorial Parcial del Penedès amb un consens molt més gran”.

David Alquézar, delegat territorial del Govern al Penedès, ha coincidit en la valoració, especialment perquè “el consens a l’entorn del traçat del 4t Cinturó generarà sentiment de territori i permetrà preservar el paisatge vitivinícola”.

Finalment, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, ha qualificat els anuncis del Ministeri de “dia històric per al Penedès”. I ha afirmat que “la solució d’enllaçar l’A-2 i la B-40 amb l’AP-7 per la ruta d’Abrera- Sant Esteve Sesrovires-Martorell és una solució bona per a gairebé tothom”. Lluch ha agraït l’esforç de “tots els agents del territori que han fet possible que això sigui així estudiant tots els projectes alternatius als traçats inicials que feien passar el 4t Cinturó pel Penedès. Aquests traçats afectaven espais molt sensibles paisatgísticament i havien creat molta tensió entre la gent del vi i el cava i la gent que s’estima el paisatge del Penedès”.

[Nota i fotos Consell Comarcal Alt Penedès]

planol 4t carril

PUBLICAT EL 13.04.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nic