Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Descobert 22ºC|4ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
×  
Roda de premsa Festa de la Fil·loxera Roda de premsa Festa de la Fil·loxera
La Festa de la Fil·loxera bat rècord de participants en l'any del retorn a la normalitat

Prop de 500 persones s'han inscrit per participar a la Festa que reviurà, els propers 7 i 8 de setembre, la lluita contra la plaga de la fil·loxera

L’Associació Festa de la Fil·loxera ja ho té tot a punt per tornar a combatre, els propers 7 i 8 de setembre, la plaga de la fil·loxera. I ho farà tres anys després de l’últim triomf final a la Plaça de l’Església i amb més força que mai: prop de 500 persones s’han apuntat per participar a la 41a edició de la Festa de la Fil·loxera i a la 30a de la Infantil.

L’edició d’aquest 2022 arriba carregada de novetats i la primera es veurà el dia 7 de setembre amb l’aparició dels ceps a l’escampada de fil·loxeretes, amb la idea de representar, precisament, la infecció que ha provocat l’arribada de la plaga.

De cara a la Festa de la Fil·loxera Infantil, que aquest any celebra el 30è aniversari, l’entitat ha recuperat l’històric recorregut, després dels canvis que s’havien produït en l’edició del 2019. En aquest sentit, la Festa tornarà a començar a la Plaça de l’Església i acabarà a la Plaça de l’Ajuntament, després de passar pels carrers Mossèn Fontanilles, Església, Francesc Moragues, Sant Antoni, Montserrat (només elements de foc) i Dr. Escayola (només elements de foc).

Com cada edició de la Festa, el plat fort tornarà a centrar-se el dijous 8 de setembre a la nit on s’aprofitarà per bufar les espelmes del 40è aniversari amb una sorpresa dirigida a tots els assistents, després que fa un any no es pogués commemorar aquesta efemèride.

A més, per primera vegada a la història, la Festa de la Fil·loxera serà retransmesa a través de les televisions locals i per streaming, gràcies a l’acord assolit entre l’Associació Festa de la Fil·loxera i La Xarxa.Territori Fil·loxera Una de les novetats d’aquest 2022 és la promoció prèvia a la Festa que s’està duent des de l’Associació, ja que des d’aquest dimarts tot un conjunt de punts estratègics del poble compten amb una pancarta il·lustrada amb els elements de la Festa on es recorda que Sant Sadurní d’Anoia és, un any més, un territori fil·loxera banyat de color groc.

Cal recordar que la Festa de la Fil·loxera va ser declarada Festa Popular d’Interès Cultural l’any 2017.Reggae per Xics bufarà les espelmes del 30è aniversari L’Associació Festa de la Fil·loxera no ha volgut deixar escapar l'oportunitat de celebrar, com cal, el 30è aniversari de la Festa de la Fil·loxera infantil, que és el futur de la Festa. I ho farà amb una jornada maratoniana el dissabte 3 de setembre, per donar el tret d’inici a les Fires i Festes d’aquest 2022.

Com ja va passar l’any passat, la Festa promou la jornada de donació de sang ‘VIU LA FESTA I DONA SANG. Dona el millor de tu!’ que tindrà lloc de deu del matí a vuit del vespre al Celler de la Fassina de Can Guineu.

A les deu del matí també començaran les activitats més lúdiques de la jornada amb la instal·lació al carrer Diputació del WaterSlide, el súper tobogan aquatic urbà i, també del Facepainting que oferirà Kids & Us.

El plat fort de la jornada matinal serà a les dotze del migdia, al pàrquing del Centre, amb el concert del grup Reggae per Xics - The Penguins, que després de tres anys i una pandèmia mundial torna als escenaris amb un nou treball discogràfic que li permetrà bufar les espelmes del 30è aniversari.Trobada Després de ballar al ritme de reggae, la tarda del dissabte 3 de setembre començarà (17:30h) amb la plantada dels elements que participaran a ‘La trentada dels més petits’, una trobada la trobada de bèsties i festes populars de Catalunya i ‘La Gran Família’, un espectacle itinerant amb una família molt vistosa; i, a dos quarts de set s’oferirà una xocolatada popular al carrer Raval. A càrrec de Kids&Us, que compleix 10 anys a Sant Sadurní d’Anoia.

Finalment, a les vuit del vespre començarà ‘La trentada dels més petits’, que tindrà com recorregut els carrers Raval, Dr. Escayola, Plaça de l’Ajuntament, Hospital, Església, Mossèn Fontanilles per finalitzar a la Plaça de l’Església.Renovat Sopar de la Gàrgola i festa al ritme de versions Acabada la trobada, el punt neuràlgic de la festa es concentrarà, un altre cop, al pàrquing del Centre, fins ben entrada la matinada. A partir de les nou de la nit hi haurà una fira gastronòmica amb una oferta diversa de menjar i beure, amb tres foodtrucks de menjar variat: Kaizen on the Road (plats de cuina nacional amb tocs asiàtics), Panzer8 (plats de cuina italiana) i Les Creps Bretones (creps dolces i salades). L’oferta culinària comptarà amb opcions veganes, sense gluten, sense lactosa i vegetarianes.

The Aguateques tornarà a fer ballar els més fil·loxeraires amb la presentació del seu ampli repertori de versions. A partir de les onze de la nit, i durant més de dues hores, nou músics faran d’aquesta banda un espectacle inigualable.

Cal recordar que una part dels beneficis del sopar anirà destinada a Càritas Sant Sadurní i que tots els actes són gratuïts, sense necessitat, enguany, d’haver de reservar entrada prèvia.Nou marxandatge Cal recordar que la botiga de la fil·loxera és una de les principals fonts d’ingressos per finançar la Festa i estarà oberta el 27 d’agost i el 3, 6, 7 i 8 de setembre. Entre les novetats d’aquest any hi ha la samarreta d’aquest any, dissenyada per la sadurninenca Mar Carda.

A més, també està a la venda la segona edició del còmic, que aquest any està dedicat a La dels més petits. A més d’adquirir-lo a la botiga de la Festa, el còmic també es pot comprar a la Llibreria Jepi i a l’Estanc Oliver.

Amb un pressupost anual de gairebé 100.000 €, l’Associació Festa de la Fil·loxera treballa per gestionar la Festa de la Fil·loxera que, cada 8 de setembre, excepte aquests dos últims anys a causa de la pandèmia, Sant Sadurní d’Anoia pugui reviure la lluita contra la plaga de
la fil·loxera.La Festa de la Fil·loxera compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Diputació de Barcelona, l’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya i Serveis Mèdics Penedès.Horaris de la Festa

  • Dissabte 7 de setembre (23h): Escampada de fil·loxeretes
  • Diumenge 8 de setembre (12h): 30a Festa de la Fil·loxera infantil
  • Diumenge 8 de setembre (22h): 41a Festa de la Fil·loxera

[Nota de premsa: Associació Festa de la Fil·loxera]

PUBLICAT EL 23.08.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic